Άσχημα νέα για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Έκλεισε τα 95 τον Απρίλιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άσχημα νέα για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Ευδιάθετη, ντυμένη με ένα κομψό, μπλε ταγιέρ και κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια στα χέρια, η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Τρίτη το Αβαείο του Γουεστμίνιστερ.

Η 95χρονη βασίλισσα - τον μήνα των γενεθλίων της έγινε η κηδεία του συζύγου της, δείτε εδώ φωτογραφίες - συνοδευόταν από την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, για να παραστούν στη λειτουργία των Ευχαριστιών που σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της βασιλικής βρετανικής λεγεώνας.

Εκείνο, ωστόσο, που παρατήρησαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν πως η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε δημόσια με μπαστούνι! Αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από το αμερικανικό People, αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που φιλοξένησε φωτογραφίες της από την επίσκεψη.

Η τελευταία φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη δημόσια με μπαστούνι ήταν το 2003, όταν και ανάρρωνε από εγχείρηση στο γόνατο. Το People σημειώνει πως μόλις την περασμένη εβδομάδα η 95χρονη συνόδευσε τον γιο της, πρίγκιπα Έντουαρντ, έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, χωρίς να κρατά μπαστούνι στο χέρι.

Η εμφάνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε στο πέτο μια ρωσική καρφίτσα, κόσμημα που απέκτησε από τη γιαγιά της το 1953.

Είχε λάβει την καρφίτσα αυτή ως δώρο γάμου από την αυτοκράτειρα Μαρία Φεοντόροβνα, το 1893.
Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού στο κάστρο Μπαλμοράλ στη Σκωτία.

Στα καθήκοντά της επέστρεψε τον τελευταίο μήνα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη Σκωτία ώστε να παραστεί στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Ετοιμάζει μηνύσεις εναντίον Μέγκαν και Χάρι

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ της οικογένειας του Πρίγκιπα Χάρι αλλά και της Βασιλικής οικογένειας συνεχίζονται για τα καλά παρόλο που έχει περάσει αρκετό καιρός από τότε που η Μέγκαν Μάρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι αποφάσισαν να φύγουν από το παλάτι.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν ολοφάνερο πως η βασιλική οικογένεια θέλησε να κρατήσει εξαρχής χαμηλούς τους τόνους, κάτι όμως το οποίο πλέον είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχει ένα όριο για τα πόσα θα ανεχθεί η Βασίλισσα και η βασιλική οικογένεια και δεν μπορεί να υπερβεί αυτή τη στιγμή, σημειώνουν πηγές του παλατιού στην βρετανική εφημερίδα Sun. Το ζευγάρι, όπως λένε, θα ενημερωθεί δια νομικών εκπροσώπων ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν θα γίνουν ανεκτές.

Επιπλέον, η ομάδα των νομικών, σκέπτονται να στείλουν προειδοποιήσεις στον Εκδοτικό Οίκο (Penguin Random House), λέγοντας πως αν στο βιβλίο που ετοιμάζει ο πρίγκιπας Χάρι αναφερθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή τους κατηγορήσουν για οτιδήποτε ευθέως θα υπάρξουν νομικές συνέπειες.