Νόρα Βαλσάμη: Η κατάσταση της υγείας της σήμερα - «Κάνω θεραπείες...»

«Πέθαναν όλες οι φίλες μου. Μου λείπουν η Αλίκη και η Ζωή...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νόρα Βαλσάμη: Η κατάσταση της υγείας της σήμερα - «Κάνω θεραπείες...»

Στην εκπομπή Love it μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/10) η Νόρα Βαλσάμη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας της, καθώς και στο πώς περνάει τις μέρες της τώρα πια, μακριά από την Αθήνα.

Η αγαπημένη ηθοποιός βρίσκεται σήμερα στη Σύρο και συνεχίζει ήρεμα τη ζωή της, κάνοντας τις θεραπείες της. Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της μίλησε και για τη Ζωή Λάσκαρη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, δύο πολύ καλές της φίλες που έφυγαν από τη ζωή και συχνά τις θυμάται.

Οι δηλώσεις της Νόρας Βαλσάμη

«Μια χαρά είμαι, απλά έχω λίγο τη μέση μου. Θα γίνω καλά, κάνω θεραπείες. Όλοι νομίζουν ότι είμαι άρρωστη, απλά πονάει λίγο η μέση μου από την υγρασία. Είναι πολύ ήρεμα εδώ στη Σύρο, είμαστε σε ένα βουνό, θάλασσα και βουνό, τίποτα άλλο. Θα πάμε να το φτιάξουμε το σπίτι στη Ραφήνα, θέλει λίγο φτιάξιμο. Έχει πρόβλημα γιατί έχει και υγρασία εκεί. Θα πάει ο γιος μου να το φτιάξει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον πλειστηριασμό.

Κουράστηκα με το θέατρο, πολύ δύσκολους ρόλους έπαιξα. Μου λέει ο γιατρός, μα πόσα χρόνια θα παίζεις ακόμα; Του είπα ότι θα παίζω όσο μπορώ. Τώρα δεν το λέω. Μου αρέσει που είμαι εδώ, εγώ πάντα ήμουν της μοναξιάς. Πέθαναν όλες οι φίλες μου. Μου λείπουν η Αλίκη και η Ζωή, αλλά μην μου τις θυμίζεις, δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτές», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Λίγα λόγια για τη Νόρα Βαλσάμη

Η Νόρα Βαλσάμη (Κάιρο Αιγύπτου 24 Ιανουαρίου 1948) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Σπούδασε χορό και ρυθμική στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση σε μια παραγωγή του 1965, στην κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες, όταν ακόμη φοιτούσε στη δραματική σχολή. Ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο της και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία "Στεφανία". Τότε ήταν που της παρείχε και το συμβόλαιό της η Φίνος Φίλμς.

Μετά από μια πλειάδα ρόλων αποσύρθηκε από τις ταινίες το 1975 και ασχολήθηκε με το θέατρο αποκλειστικά. Ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε είναι "Ο Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα, "Ένας Ιδανικός Σύζυγος" του Όσκαρ Ουάιλντ κ.ά.

Είναι σύζυγος του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος με το ψευδώνυμο Δημήτρης Μήκας.