Ελένη Μενεγάκη: Επέστρεψε στην εκπομπή παλιός της συνεργάτης

Δεν φαντάζεστε ποιος είναι...

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ελένη Μενεγάκη: Επέστρεψε στην εκπομπή παλιός της συνεργάτης

Η Ελένη Μενεγάκη επέστρεψε και πάλι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από την συχνότητα του MEGA, πριν από λίγο καιρό. Μάλιστα, στην παρέα της αντάμωσε και πάλι τηλεοπτικά με παλιούς της συνεργάτες καθώς τους ήθελε στην ομάδα της.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 είδαμε πως ένα ακόμη παλιός συνεργάτης της, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπακώστα, ο οποίος παρουσίασε μία ξεχωριστή συνταγή. Μάλιστα, η Ελένη Μενεγάκη θέλοντας να καλωσορίσει τον Γιώργο Παπακώστα είπε στον αέρα:

«Αυτό το άτιμο παιδί…, έχω περάσει πολύ ωραίες στιγμές μαζί του, έχω φάει πολύ καλά από τα χεράκια του, αλλά έχω γελάσει και πάρα πολλές στιγμές γιατί ξεχνούσε να έρθει στην εκπομπή. Αλλά ήταν πάντα τόσο γλυκός, τόσο ευχάριστος και καλός μάγειρας, καλοτρώγαμε στα χεράκια του».

Οι δηλώσεις της Ελένης Μενεγάκη μετά από την άφιξη του Γιώργου Παπακώστα

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Παπακώστα

Τελειώνοντας το σχολείο ο Γιώργος Παπακώστας έφυγε για τη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων. Ανήσυχο πνεύμα, που διψά διαρκώς για νέες περιπέτειες, όπως ήταν φυσικό, δεν ήθελε να επιστρέψει αμέσως στην Ελλάδα.

Επεισε, λοιπόν, τον πατέρα του να παραμείνει στο εξωτερικό για ένα δεύτερο πτυχίο, αυτό του σεφ. Πράγματι, σπούδασε σε μία από τις καλύτερες σχολές μαγείρων στον κόσμο, το French Culinary Institute στο Σόχο και το μαγικό ταξίδι στις εκλεπτυσμένες γεύσεις άρχισε.

Αποφοιτώντας βρέθηκε να συνεργάζεται με καταξιωμένους σεφ σε μερικά από τα πιο σημαντικά εστιατόρια του κόσμου. Ο Γιώργος Παπακώστας πέρασε ικανό και εποικοδομητικό χρόνο στην κουζίνα του «Νello» στη λεωφόρο Μάντισον, όπως και στο «Mercer Kitchen», ένα από τα κλασικά σημεία συνάντησης των μεγαλύτερων Αμερικανών σταρ.

Ο φιλόδοξος Ελληνας, έστω και αν δεν γνώριζε ακόμη τη δραστηριότητα στην οποία θα αφοσιωνόταν, ούτε ότι θα ακολουθούσε τα πατρικά βήματα με το να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης εστιατορίων, έκανε το «διδακτορικό» του σε ένα από τα εστιατόρια του Ντάνιελ Μπούλουντ με τα τρία αστέρια Michelin, καθώς και στο «Τhe London Hotel» υπό την εποπτεία του Γκόρντον Ράμσι αυτοπροσώπως:

«Δύο συνεργασίες είναι αυτές που θα μου μείνουν αξέχαστες», παραδέχεται ο Γιώργος: «Με το εστιατόριο “Hotel de Paris” του Αλέν Ντουκάς στο Παρίσι και με εκείνο του Γκόρντον Ράμσι, για τον οποίο είχα την άποψη ότι είναι απλώς ένας νευρικός φωνακλάς μάγειρας που το μόνο που επιδιώκει είναι η επίδειξη.

Ε, λοιπόν, καμία σχέση. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο της κουζίνας, έναν άκρως επικοινωνιακό άνθρωπο, ο οποίος έχει επιπλέον τη γενναιοδωρία να μεταλαμπαδεύει τη γνώση του».

Στη Νέα Υόρκη γνωρίστηκε με εξέχουσες προσωπικότητες. «Στα εστιατόρια όπου εργάστηκα γνώρισα πολύ κόσμο. Στην Αμερική οι σταρ είναι πιο απλοί και πιο γήινοι.

Δεν θα ξεχάσω π.χ. τη χειραψία μου με τον Φρανκ Σινάτρα, τα δυο λόγια που αντάλλαξα με τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, αλλά και τη Χάλι Μπέρι να μου χαμογελά ρωτώντας με “how are you, George?”. Η περιήγησή μου στις διασημότερες κουζίνες μού χάρισε χωρίς αμφιβολία ένα υπέροχο ταξίδι», λέει.