Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέγκυ Ζήνα: Η περιπέτεια υγείας της Μαργαρίτας Θεοδωράκη - "Αρχισε να γεμίζει όλο της το σώμα με..."

"Έπαθε κάτι σαν αναφυλαξία"

Πέγκυ Ζήνα: Η περιπέτεια υγείας της Μαργαρίτας Θεοδωράκη -
News 14.10.2021 19:00
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Sectret παραχώρησε πρόσφατα η Πέγκυ Ζήνα. Η γνωστή τραγουδίστρια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε τα τελευταία χρόνια με τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και στην περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Οι δηλώσεις της Πέγκυς Ζήνα

«Ηταν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και ο Μίκης είχε πει: “Ο,τι και να γίνει, ό,τι και να πάθω, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί”. Ηταν βαριά άρρωστος τελευταία, με το μυαλό του όμως στα ύψη, όπως ήταν πάντα. Ηξερε απόλυτα μέχρι την τελευταία του στιγμή τι του γίνεται. Δεν ήθελε ποτέ να ακυρωθεί συναυλία προγραμματισμένη. Ηταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει κάποιος στον Μίκη Θεοδωράκη.

Γι’ αυτό και δεν απαγορεύεται ποτέ σε κανέναν, από όποιον χώρο και να προερχόταν, τα τραγούδια του. Ακόμη και εκείνοι που από μόνοι τους επέλεγαν να τα τραγουδάνε. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, έχοντας φύγει από τη ζωή ο Μίκης, πήγαμε με πάρα πολύ βαριά ψυχολογία να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Είναι ίσως από τις χειρότερες ψυχολογικές στιγμές μου μέχρι να γίνει η συναυλία.

Με το που φτάσαμε στην Αλεξανδρούπολη είχαν γίνει διάφορα και η Μαργαρίτα έπαθε κάτι σαν να λέμε αναφυλαξία. Αρχισε να γεμίζει όλο της το σώμα με κόκκινα στίγματα, να βγάζει διάφορα εξανθήματα, μια αναφυλαξία που οδηγούσε σε αλλεργικό σοκ. Ημασταν όλοι μπροστά, γιατί ήμασταν στο ίδιο πούλμαν όπου συνέβαιναν αυτά, και αναγκαστήκαμε να της βρούμε κορτιζόνη και αντισταμινική ένεση και ορό στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Καθυστερήσαμε γύρω στη μιάμιση ώρα και πήγαμε σχεδόν οριακά στην πρόβα ήχου για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας. Ευτυχώς το βράδυ μέχρι να παιχτεί η πρώτη νότα ήταν όλα ζεστά και καλά. Ηταν η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του κόσμου που έκανε λίγο να ηρεμήσει η ψυχή όλων μας και να φτάσει η μουσική του πάλι μέχρι τον ουρανό. Ετσι τον αποχαιρετήσαμε».

Πέγκυ Ζήνα για Μαργαρίτα Θεοδωράκη

«Είναι ίσως από τις χειρότερες ψυχολογικές στιγμές μου»

Η Πέγκυ Ζήνα παραχώρησε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο «Secret» όπου μέσα σε όλα μίλησε για τη συναυλία που έδωσε στην Κομοτηνή μετά το θάνατο του αγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη.

Η γνωστή τραγουδίστρια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ήταν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και ο Μίκης είχε πει “ότι και να γίνει, ότι και να πάθω, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί”.

Ήταν βαριά άρρωστος τελευταία, με το μυαλό του όμως στα ύψη, όπως ήταν πάντα. Ήξερε απόλυτα μέχρι την τελευταία του στιγμή τι του γίνεται. Δεν ήθελε ποτέ να ακυρωθεί συναυλία προγραμματισμένη. Ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει κάποιος στον Μίκη Θεοδωράκη.

Γι’ αυτό και δεν απαγορεύεται ποτέ σε κανέναν, από όποιον χώρο και να προερχόταν, τα τραγούδια του. Ακόμη και εκείνοι που από μόνοι τους επέλεγαν να τα τραγουδάνε». Η Πέγκυ Ζήνα συμπλήρωσε: «Εκείνη την ημέρα λοιπόν, έχοντας φύγει από τη ζωή ο Μίκης, πήγαμε με πάρα πολύ βαριά ψυχολογία να κάνουμε αυτή τη συναυλία.

Είναι ίσως από τις χειρότερες ψυχολογικές στιγμές μου μέχρι να γίνει η συναυλία. Με το που φτάσαμε στην Αλεξανδρούπολη είχαν γίνει διάφορα και η Μαργαρίτα έπαθε κάτι σαν να λέμε αναφυλαξία. Άρχισε να γεμίζει όλο της το σώμα με κόκκινα στίγματα, να βγάζει διάφορα εξανθήματα, μια αναφυλαξία που οδηγούσε σε αλλεργικό σοκ».

«Ήμασταν όλοι μπροστά, γιατί ήμασταν στο ίδιο πούλμαν όπου συνέβαιναν αυτά, και αναγκαστήκαμε να της βρούμε κορτιζόνη και αντί ισταμινική ένεση και ορό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Καθυστερήσαμε γύρω στη μιάμιση ώρα και πήγαμε σχεδόν οριακά στην πρόβα ήχου για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας.

Ευτυχώς το βράδυ μέχρι να παιχτεί η πρώτη νότα ήταν όλα ζεστά και καλά. Ήταν η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του κόσμου που έκανε λίγο να ηρεμήσει η ψυχή όλων μας και να φτάσει η μουσική του πάλι μέχρι τον ουρανό. Έτσι τον αποχαιρετήσαμε».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μας "έλιωσε" η ανάρτηση της Πέγκυς Ζήνα και του Γιώργου Λύρα για τα γενέθλια της κόρης τους

Insta Poll: Ποιο είναι το πραγματικό επίθετο της Πέγκυ Ζήνα;

Share