Ρένια Λουιζίδου: «Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουμε δουλέψει αρκετά! Ήταν...»

Οι δηλώσεις της για τον ηθοποιό και το κίνημα metoo

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρένια Λουιζίδου: «Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουμε δουλέψει αρκετά! Ήταν...»

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/10) η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε φυσικά στο κίνημα #metoo αλλά και στις συνεργασίες που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις της Ρένιας Λουιζίδου για το metoo και τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Είναι πολύ σοκαριστικό. Μερικές φορές λέω δεν υπάρχει δεύτερος τρόπος να το δεις, είναι πάρα πολύ σοκαριστικό. Βεβαίως υπήρχαν ψίθυροι, αλλά κανένα γεγονός χειροπιαστό. Ψίθυροι για συμπεριφορές, όχι για γεγονότα και όχι για τέτοιες ακρότητες. Το μέγεθος, ας πούμε, δε νομίζω ότι κανένας μας το είχε φανταστεί. Θλίψη και λύπη πολλή που ήρθαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στα πρώτα μας χρόνια, έχουμε δουλέψει αρκετά, στα νιάτα μας. Ήταν θυελλώδης σαν χαρακτήρας, εκρηκτικός. Όχι αυτό που κατέληξε να διαχειριζόμαστε» κατέληξε η ηθοποιός, η οποία πριν λίγο καιρό είχε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα.

«Προτιμώ να το βλέπω σαν ένα βήμα μπροστά και όχι σαν πλήγμα»

Στο Τηλέραμα και στον Βασίλη Ανδριτσάνο μίλησε η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος ενώ πριν λίγο καιρό απάντησε και για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Το θέατρο δέχτηκε πλήγμα από τις κακοποιητικές συμπεριφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα;

Δεν θέλω να το βλέπω σαν πλήγμα, αλλά ότι ως χώρος είχαμε το θάρρος και τα κότσια να βγάλουμε έστω και κάποια άπλυτα στη φόρα, προκειμένου να διεκδικήσουμε καλύτερες και αξιοπρεπείς συνθήκες για τους εαυτούς μας στο μέλλον. Είναι ένα φαινόμενο που ξέρουμε ότι απασχολεί όλους τους εργασιακούς χώρους.

Ιδανικά, μακάρι αυτό που συνέβη στο θέατρο να είχε ενεργοποιήσει κι άλλους χώρους να μιλήσουν. Ακούστηκε από τον δικό μας χώρο επειδή συμβαίνει να είναι πιο ενδιαφέρων για το κοινό, ενώ έχουμε και βήμα. Έπαιξε βέβαια τον ρόλο της και η πανδημία, αλλά προτιμώ να το βλέπω σαν ένα βήμα μπροστά και όχι σαν πλήγμα.

Οι δηλώσεις της Ρένιας Λουιζίδου για τις καταγγελίες