«Δεν καθαρίζει το τοπίο επειδή βάλαμε στην φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη»

«Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές έχουν να κάνουν με την ατομική συνείδηση»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δεν καθαρίζει το τοπίο επειδή βάλαμε στην φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Στην Secret των Παραπολιτικών μίλησε ο αγαπημένος ηθοποιός Μάνος Βακούσης, ο οποίος μάλιστα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη τονίζοντας πως το γεγονός ότι αυτοί οι δύο μπήκαν φυλακή δε σημαίνει ότι ο χώρος έχει καθαρίσει.

Το σχόλιο του Μάνου Βακούση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Η τοποθέτηση του Γιάννη Μόσχου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Θεάτρου, συνδυαστικά με την επιλογή της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών. δείχνεδι ότι υπάρχει από την κυβέρνηση η επιθυμία μιας κοινωνικής κάθαρσης.

Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το έργο παλαιότερων καλλιτεχνικών διευθυντών, δηλαδή του Ροντήρη, του Κουν, του Λιβαθινού, του Χατζάκη ή του Λιγνάδη που έκαναν εξαιρετική δουλειά. Γνώρισα τον Λιγνάδη και ξέρω ότι έχει τεράστια μόρφωση.

Συνεργάστηκα τρεις φορές μαζί του. Είχα μαγευτεί από τις σκηνοθεσίες του αλλά δεν ήξερα τίποτα για την προσωπική του ζωή. Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές έχουν να κάνουν με την ατομική συνείδηση. Δεν καθαρίζει το τοπίο αν δεν υπάρχει συνείδηση ατομική. Ή επειδή βάλαμε τον κατά τα άλλα σπουδαίο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη στην φυλακή.

Ότι γίνεται από φόβο θα γίνει χειρότερο από τα προηγούμενα. Όταν κάποιος φοβάται, επειδή η φύση του ανθρώπου είναι δαιμόνια, θα βρεις νέους τρόπους να βιάσει. Αν δεν καθαρίσει το τοπίο της συνείδησής μας, δεν γίνεται τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Βακούσης.

Μάνος Βακούσης Πέτρος Φιλιππίδης

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουμε δουλέψει αρκετά! Ήταν...»

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/10) η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε φυσικά στο κίνημα #metoo αλλά και στις συνεργασίες που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είναι πολύ σοκαριστικό. Μερικές φορές λέω δεν υπάρχει δεύτερος τρόπος να το δεις, είναι πάρα πολύ σοκαριστικό. Βεβαίως υπήρχαν ψίθυροι, αλλά κανένα γεγονός χειροπιαστό. Ψίθυροι για συμπεριφορές, όχι για γεγονότα και όχι για τέτοιες ακρότητες. Το μέγεθος, ας πούμε, δε νομίζω ότι κανένας μας το είχε φανταστεί. Θλίψη και λύπη πολλή που ήρθαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στα πρώτα μας χρόνια, έχουμε δουλέψει αρκετά, στα νιάτα μας. Ήταν θυελλώδης σαν χαρακτήρας, εκρηκτικός. Όχι αυτό που κατέληξε να διαχειριζόμαστε» κατέληξε η ηθοποιός, η οποία πριν λίγο καιρό είχε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα.