H μεταφυσική εμπειρία του Γιάννη Ζουγανέλη στο Άγιο Όρος - «Όταν γνώρισα τον Αγιο Παΐσιο...»

Συγκλονίζουν τα λόγια του....

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
H μεταφυσική εμπειρία του Γιάννη Ζουγανέλη στο Άγιο Όρος -  «Όταν γνώρισα τον Αγιο Παΐσιο...»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, μιλώντας στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου για τη σχέση του με τη θρησκεία, εξομολογήθηκε την μεταφυσική εμπειρία στο Άγιο Όρος, όταν γνώρισε τον Άγιο Παΐσιο.

«Είχα μια συγκλονιστική μεταφυσική εμπειρία και μάλιστα μου συνέβη στο Αγιο Ορος, όπου είχα γνωρίσει τον Αγιο Παΐσιο. Μάλιστα, μου επέτρεψε να έχουμε διαφωνίες γιατί η διαφωνία φέρνει την αρμονία. Εκεί προσκύνησα οστά που πραγματικά ανάβλυζαν μύρο», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός, λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη του στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι που συγκίνησε.

Αυτή είναι η μεταφυσική εμπειρία που είχε ο Γιάννης Ζουγανέλης

Και στη συνέχεια, πρόσθεσε πως στη Μονή Σίμωνος Πέτρας: «βγήκαμε σε ένα μπαλκόνι με έναν καλόγηρο και μου λέει: Θα δεις και τα δελφίνια να… πετούν. Πράγματι, μετά από πέντε λεπτά προσευχής και αυτοσυγκέντρωσής του, είδαμε μπροστά μας τη θάλασσα και τα δελφίνια να πετούν κολυμπώντας. Κι η θάλασσα ήταν χιλιόμετρα μακριά. Κι όμως, ο καλόγηρος είχε καταφέρει να φέρει τη θάλασσα με τα δελφίνια μπροστά μας. Μια μαγική εικόνα».

«Και εγώ έχω ένα τέρας μέσα μου! Πως είναι δυνατόν να με ανέχονται;»

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις καταγγελίες ηθοποιών προς συναδέλφους της και σκηνοθέτες, ο Γιάννης Ζουγανέλης, πήρε θέση και μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε.

Όπως δήλωσε, όλοι μέσα μας έχουμε ένα τέρας, ενώ στη συνέχεια σχολίασε πως οι επόμενοι που θα έχουν εξουσία, θα πρέπει να μην το ξανακάνουν.

«Όλοι έχουμε ένα τέρας μέσα μας. Και εγώ έχω ένα τέρας μέσα μου. Βλέπω τον εαυτό μου ας πούμε πάνω στη σκηνή και είμαι με τον κόσμο και έχουμε μια επαφή και λέω πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρομαι με αυτό τον τρόπο και να με ανέχονται; Βέβαια το κάνω με πολύ ευγένεια, με πολύ αγάπη και αφού πρώτα μπω σε μια διαδικασία αυτοσαρκασμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.