Ανατριχιάζουν τα πρώτα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη: «Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου»

«Θα δώσω και αυτήν τη μάχη»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ανατριχιάζουν τα πρώτα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη: «Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου»

Η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα από μια δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης έστειλε αισιόδοξη το δικό της μήνυμα αλλά και «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο» μετά από την είδηση που έκανε γνωστή σήμερα το πρωί 18/10.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη της για «αυτό το απίστευτο κύμα συμπαράστασης» που έχει λάβει από το πρωί και παράλληλα υπογράμμισε πως «ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική»

Έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και «να στείλει ένα μήνυμα» και σε όλους τους άλλους, που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, «ότι δεν είναι μόνοι τους».

«Και ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια, η οποία πολεμιέται σήμερα ακόμη περισσότερο από το παρελθόν» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «έχει κάνει πάρα πολλά βήματα η επιστήμη».

Μάλιστα, επανέλαβε αρκετές φορές τις ευχαριστίες της για τα μηνύματα συμπαράστασης από «όλους τους πολιτικούς χώρους», τα οποία -όπως είπε η κ. Μπακογιάννη- «είναι τόσο πολύ συγκινητικά και μου δίνουν τόσο πολύ δύναμη που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων σήμερα».

Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη

Στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη η Όλγα Κεφαλογιάννη - «Θα βγεις νικήτρια»

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Όλγα Κεφαλογιάννη θέλησε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε πως διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, το πολλαπλό μυέλωμα (δείτε εδώ τι είναι).

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον», έγραψε στην ανάρτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι...

Posted by Ντόρα Μπακογιάννη - Dora Bakoyannis on Monday, October 18, 2021