Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κατερίνα Τσάβαλου: "Το βίωσα πάρα πολύ άσχημα, σχεδόν δύο χρόνια έπαιζα με κρίσεις πανικού"

Η αποκάλυψή της για την εργασιακή βία που υπέστη στο παρελθόν

Κατερίνα Τσάβαλου:
News 19.10.2021 15:04
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη μίλησε το πρωί της Τρίτης (19/10) η Κατερίνα Τσάβαλου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε στο ΣΕΗ αλλά και στην εργασιακή βία και σεξουαλική παρενόχληση που έχει υποστεί.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Τσάβαλου

«Μου έχει λείψει η τηλεόραση πάρα πολύ. Πιστεύω όμως ότι απλά δεν είναι η ώρα να με δείτε σε αυτήν. Σε ριάλιτι δεν θα έπαιρνα μέρος, είμαι κατηγορηματική, τα θεωρώ ξεφτίλα. Μου έχουν κάνει παλαιότερα πρόταση για το DWTS και το J2US. Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική και είμαι ευγνώμων που κάνω τη δουλειά που θέλω και ζω από αυτό.

Έχω υποστεί εργασιακή βία. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που ακούστηκαν στην αρχή. Δεν μπορώ να πω όνομα. Το βίωσα πάρα πολύ άσχημα, σχεδόν δύο χρόνια έπαιζα με κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή. Έκανα το σταυρό μου κι έλεγα Παναγία μου βοήθησέ με. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου τότε που σκέφτηκα να φύγω από δουλειά.

Οι δικοί μου άνθρωποι ήξεραν τι συνέβαινε. Ο Δημήτρης, όταν του είπα, φρίκαρε με όλο αυτό. Έχω κάνει καταγγελία στο ΣΕΗ για το περιστατικό. Δεν πιστεύω ότι άργησα να μιλήσω. Τώρα ήταν η ώρα κι έγινε όλο αυτό. Εγώ στο τέλος μίλησα στον άνθρωπο αυτόν και εκείνος δεν απάντησε τίποτα. Δεν είδα κανένα ίχνος μεταμέλειας από τους ανθρώπους αυτούς, αρνούνται τα πάντα και αυτό με πειράζει. Μια συγγνώμη…

Έχω περάσει δύσκολα οικονομικά. Μετρούσα και τα ψιλά. Έπαιρνα ένα γεύμα και το μοίραζα να το φάω. Στην αρχή παράλληλα με την υποκριτική, δούλευα σε γραμματεία, μοίραζα σε σούπερ μάρκετ δείγματα και δούλευα επίσης σε χρυσοχοείο».

«Είχα δύο χρόνια κρίσεις πανικού εξαιτίας εργασιακής βίας»

Η Κατερίνα Τσάβαλου μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο και μεταξύ άλλων εξήγησε πως επί δύο χρόνια είχε κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή μετά από περιστατικά εργασιακής βίας για τα οποία δεν μπορούσε να μιλήσει.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, παίρνοντας το μέρος του Σπύρου Μπιμπίλα μετά τις δηλώσεις του πρώτου. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε πως ο Μπιμπίλας είναι η ψυχή του ΣΕΗ και πως γι΄αυτόν συσπειρώθηκαν όλοι οι ηθοποιοί μαζί.

«Για τις παρενοχλήσεις και την εργασιακή βία, για τους ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί, όντως τα ξέραμε. Είχα ακούσει την καταγγελία για τον ηθοποιό που ξυλοκοπούνταν στην παράσταση» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι η ώρα να βγουν όλα στο φως. Το θέατρο είναι φως».

Για τον Σπύρο Μπιμπίλα και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη: «Ο Μπιμπίλας είναι ένας άνθρωπος που είναι το ΣΕΗ, η ψυχή του. Είναι πολύ καλός ηθοποιός. Είναι ο άνθρωπος που βοηθά κόσμο, συναδέρφους. Χάρη σε αυτόν λειτουργεί το σωματείο. Για τον Σπύρο Μπιμπίλα συσπειρωθήκαμε, είμαστε μαζί του.

Δύο φορές έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση γενικά στη ζωή μου. Όμως έχω υποστεί εργασιακή βία. Πήγαινα στη δουλειά, δεν με άφηνε παίξει, μου έλεγε την ώρα της παράστασης «πώπω πως παίζεις έτσι, βαριέμαι». Το θέατρο ήταν γεμάτο. Το είχα πει στους δικούς μου, σκέφτηκα να φύγω αλλά ήμουν επαγγελματίας ηθοποιός. Ήμουν 2 χρόνια με κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή επειδή δεν μπορούσα να το εξωτερικεύσω.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοια δεν τους ενδιαφέρει να ζητήσουν συγγνώμη αλλά να μην αποκαλυφθούν και να σώσουν ότι μπορούν να δώσουν», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κατερίνα Τσάβαλου: «Σοκαρίστηκα, μπήκα να δω το βίντεο και με έπιασε μια στεναχώρια»

Θύμα παρενόχλησης από τον σκηνοθέτη της έχει πέσει και η Κατερίνα Τσάβαλου

Share