Νίκος Κουρής: Καλεί με εξώδικο τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τεστ DNA

«Θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι εκ πατρός αδελφός σας»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νίκος Κουρής: Καλεί με εξώδικο τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τεστ DNA

Μέσα από ρεπορτάζ του T-Live το μεσημέρι της Τρίτης (19/10), έγινε γνωστό πως ο Νίκος Κουρής κάλεσε με εξώδικο την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, να κάνουν τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι στην πραγματικότητα γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Λίγες εβδομάδες μετά την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου που απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης, ο ίδιος παίρνει την απόφαση να δώσει οριστικό τέλος στην υπόθεση.

Το εξώδικο του Νίκου Κουρή στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη

«Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του test DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου».

Ανατροπή με την διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη 2 περίπου μήνες μετά τον θάνατό του

Το μεσημέρι της Τρίτης (19/10), η Γιώτα Κηπουρού προχώρησε σε μια αποκάλυψη για τον Μίκη Θεοδωράκη στο T-Live που πρόκειται να συζητηθεί. Η ίδια έκανε λόγο για την διαθήκη του, λίγες μέρες μετά το μνηνόσυνό του.

Η διαθήκη συγκεκριμένα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη δημοσιεύτηκε, καθώς ο συμβολαιογράφος όπως όφειλε την κατέθεσε στον αρμόδιο ειρηνοδίκη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν αντίγραφα.

Πρόσωπο κοντινό του Μίκη Θεοδωράκη αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του ο μουσικοσυνθέτη.

Μάλιστα, πρόκειται για τη συρραφή πέντε διαθηκών καθώς από το 2015 και μετά συνέβησαν κάποια περιστατικά που ανάγκασαν τον Μίκη Θεοδωράκη να αλλάξει την τελευταία του θέληση. Αυτό όμως που πρόκειται να δούμε είναι τελικά ποια διαθήκη να κηρυχθεί ως κύρια, καθώς ο ειρηνοδίκης πρέπει να ελέγξει τη γνησιότητα της υπογραφής και την ημερομηνία.