Σε σοκ οι συνάδελφοι του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό - «Ούτε είχε πέσει στην αντίληψή μου...»

Όλοι δηλώνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σε σοκ οι συνάδελφοι του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό - «Ούτε είχε πέσει στην αντίληψή μου...»

Μετά από τους Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη, και τρίτος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας άκουσε την καταγγέλλουσα και σε συνδυασμό με όσα στοιχεία είστε στα χέρια του τού άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό. Το αδίκημα φαίνεται να τελέστηκε το 2020.

Συνάδελφοί του μίλησαν στο T-Live και αποκάλυψαν πως σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι αυτός είναι ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό.

Οι δηλώσεις των συναδέλφων του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό

«Ήταν μαθητής μου. Τον είχα στη σχολή κινηματογράφου για τέσσερα χρόνια. Ήταν ένα νορμάλ παιδί, δε μπορώ να πω ότι έχω δει κάτι περίεργο, ήταν πολύ συνεπής στη δουλειά του. Αγαπούσε πολύ τον κινηματογράφο, και αργότερα, όταν τελείωσε έχει παίξει σε αρκετές σειρές δικές μου. Ήταν και εκεί πολύ προσεκτικός, πάντα πολύ διαβασμένος, εντάξει στην ώρα του και στις υποχρεώσεις του. Ούτε είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι. Μπορώ να σας πω ότι με έκπληξη το ακούω αυτό.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι οι άνθρποι δεν εκδηλώνονται στα γυρίσματα όπως στην προσωπική τους ζωή. Η δικαιοσύνη γι’ αυτό υπάρχει, για να ψάχνει σε βάθος και εφόσον υπάρχουν στοιχεία να αποδοθούν κατηγορίες» ανέφερε ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Από τη μεριά του, ο Μάνος Αντωνίου, είπε: «Πέφτω από τα σύννεφα. Πολύ καλό παιδί και πολύ καλός συνάδελφος, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό. Δε ξέρω τι ισχύει και τι δεν ισχύει από όλα αυτά. Δε ξέρω… Τι να σας πω…».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του τρίτου γνωστού ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo»και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν.

Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του,ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση.»

 δηλώσεις του δικηγόρου του τρίτου γνωστού ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό