Έλενα Ακρίτα: "Δεν είναι δυνατόν μία γυναίκα να λέει ότι..." - Το δημόσια "άδειασμά" της στην Παπαθωμά

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της για τον Γρηγόρη Πετράκο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έλενα Ακρίτα:

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες με τον Γρηγόρη Πετράκο και την Θεοφανία Παπαθωμά, μετά από μερικές δηλώσεις τους. Την δεύτερη μάλιστα την "κατακεραύνωσε" και η Έλενα Ακρίτα.

Η γνωστή συγγραφέας εξέθεσε μερικές απόψεις της μέσω του site news247.gr αναφορικά με το πως νιώθουν οι γυναίκες άνω των 50, ενώ δεν παρέλεψει να αναφερθείο και στις δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με την υγεία της Φώφης Γεννηματά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ωστόσο, η Έλενα Ακρίτα έκανε λόγο και για τις πρόσφατες δηλώσεις της Θεοφανίας Παπαθωμά, μέσα από τις οποίες η ηθοποιός τόνισε ότι μία γυναίκα οφείλει να αφοσιώνεται στον άνδρα της.

Το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα στις δηλώσεις της Θεοφανίας Παπαθωμά

Η φράση αυτή φαίνεται πως ενόχλησε αρκετά την Έλενα Ακρίτα, με την ίδια να απαντά: «Δεν είναι δυνατόν μία γυναίκα να λέει ότι ρόλος της γυναίκας είναι να υποτάσσουμε τη ζωή μας σε παλιακά “πρέπει”». Ο ρόλος της δεν είναι να αφοσιώνεται στον άνδρα αλλά να συμπορεύεται με τον άνδρα».

 Έλενα Ακρίτα για θεοφανία Παπαθωμά

Και ο Λιάγκας ξεφτίλισε την Παπαθωμά - «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να βγαίνει να λέει τη βλακεία του»

Μια σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και την Θεοφανία Παπαθωμά, με αφορμή την συνέντευξη του Γιώργου Πετράκου στις 18/10. Με αφορμή την ανάρτηση του σχετικού βίντεο που έκανε ο τραγουδιστής, η ηθοποιός θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο, ωστόσο τα έβαλε με τον παρουσιαστή.

«Ο Λιάγκας πονηρά δεν μιλούσε όση ώρα μιλούσες, γιατί ξέρει να χειρίζεται το ανήθικο παιχνίδι της ζωντανής συνέντευξης και την εξουσία του οικοδεσπότη και κράτησε τα τελευταία λεπτά για το λογύδριο του για να δημιουργήσει ανυπόστατες εντυπώσεις με ευτελή επιχειρήματα, βασιζόμενα σε φράσεις όπως είσαι λάθος πάρτο αλλιώς, τι νομίζεις ότι είσαι ο Δον Κιχώτης και άλλες χαζομάρες. Στα τελευταία λεπτά. Και κλείνει στερώντας σου το δικαίωμα να τοποθετηθείς. Πάγια τακτική προπαγάνδας. Το ήθος όμως φαίνεται κι αλήθεια λάμπει. Μπράβο σου!», έγραψε χαρακτηριστικά η Θεοφανία Παπαθωμά.

Τα λόγια της λοιπόν, έκαναν έξαλλο τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος θέλησε να της απαντήσει δημόσια. Όπως ανέφερε ποτέ δεν απαντάει στα άσχημα σχόλια, ωστόσο πλέον οι γιοί του έχουν μεγαλώσει πολύ, ξέρουν να διαβάζουν στο ίντερνετ και θέλει να είναι υπερήφανοι για τον πατέρα τους.

«Εγώ μέχρι τώρα ακολουθούσα μια πάγια τακτική να μην απαντάω πουθενά. Όμως το έχω πάρει αλλιώς και από σήμερα θα αλλάξω. Έχω δύο παιδιά και στους μόνους που έχω να λογοδοτήσω είναι στους γιους μου. Και επειδή οι γιοι μου είναι σε μια ηλικία που διαβάζουν και ξέρουν, θέλω να είναι περήφανοι για τον πατέρα τους. Δεν επιτρέπω σε κανέναν, ούτε με ενδιαφέρει που δουλεύει, όταν εγώ κάνω τόσα χρόνια με ήθος αυτή τη δουλειά, να βγαίνει ο καθένας και να λέει τη βλακεία του.

Θα εξηγήσω ακριβώς τι συμβαίνει. Το κύριο Πετράκο δεν βλέπω να τον φιλοξενούν πολλές εκπομπές. Τον κύριο Πετράκο δεν τον παγιδεύαμε ποτέ, γιατί δεν του κάναμε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη. Που αν είσαι ανήθικος μπορείς να κάνεις μοντάζ. Τον φωνάξαμε εδώ και του δώσαμε περισσότερο χρόνο από ότι είχαμε δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε δώσει την τελευταία συνέντευξη πριν γίνει Πρωθυπουργός σε εμάς. Στον Κυριάκο Μητσοτάκη είχαμε δώσει 16 λεπτά. Χθες μετρημένος χρόνος στον Γρηγόρη Πετράκο 21 λεπτά.

Δε μίλησα γιατί τις πρώτες ερωτήσεις ήθελα να της κάνει η Φαίη. Αφήσαμε τον κύριο Πετράκο να λέει την άποψή του επί 12 λεπτά. Αν στα 12 αυτά λεπτά δεν είναι ικανοποιημένος από αυτά που είπε, είναι δικό του θέμα.

Έφυγε ευχαριστώντας μας και εμένα προσωπικά 100 φορές και από εκεί και πέρα βγήκε και δε ξέρω τι το παίζει. Ότι ήρθε στο ανδρο… Και μας είπε και η κυρία Παπαθωμά πως είμαστε και ανήθικοι. Ανήθικοι είναι αυτοί που διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Δε με ενδιαφέρει αν είναι ψεκασμένος. Δεν τιμά μια πρόσκληση και την ελευθερία που του δώσαμε επί 10 λεπτά να διατυπώσει τη γνώμη του.. Δηλαδή τι περίμενε; Να είναι 20 λεπτά και να μην κάνουμε ερωτήσεις; Έκανα τις λιγότερες ερωτήσεις από οποιονδήποτε για να μην παρεξηγηθώ. Δε θα μας πει και ανήθικους η κυρία Παπαθωμά. Έλεος πια» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.