Δημήτρης Μοθωναίος: «Ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου»

Όλα όσα αποκάλυψε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δημήτρης Μοθωναίος: «Ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραχώρησε συνέντευξη στο «MyTv» και "άνοιξε" την καρδιά του καθώς μίλησε για τα δυο τελευταία χρόνια της ζωής του όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήταν δύσκολα.

Δείτε επίσης τον ρόλο που υποδύεται στην σειρά του ΑΝΤ1, Ήλιος.

Οι δηώσεις του Δημήτρη Μοθωναίου

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα για όλους. Το 2021 σε λίγους μήνες φεύγει. Τι γεύση σού έχει αφήσει μέχρι τώρα;

Ήταν πραγματικά από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου. Επίσης, συνολικά αφουγκράζεσαι ως άνθρωπος ότι όλοι είναι πιεσμένοι, οπότε, όταν αυτό συνδυάζεται και με περισσότερες δυσκολίες, βαραίνει ακόμη περισσότερο. Έμαθα πολλά φέτος.

Περισσότερα απ’ όσα θα ήθελα. Κάποια στιγμή άρχισα να λέω δεν θέλω άλλα μαθήματα για φέτος, είμαι καλά. Όμως το σύμπαν δεν συμφωνούσε και συνέχισε να μου δίνει κι άλλα.

Έχω την αίσθηση και το ένστικτο, επειδή για όλους μας λειτούργησε κάπως έτσι, πως είναι μια διαδικασία κάθαρσης που περνάμε συνολικά ως κοινωνία. Ακόμη και συμβολικά σε σχέση με την ασθένεια και τον κορωνοϊό. Πιστεύω ότι είμαστε πάνω στην καμπή που αρχίζουμε να ξαναβγαίνουμε, και το εύχομαι.

«Μετά την εξομολόγηση μου δέχθηκε τουλάχιστον...»

Καλεσμένος στο Πρωινό, βρέθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος μετά τη συγκλονιστική εξομολόγησή του για την κακοποίηση που δέχτηκε σε παιδική ηλικία, από πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο ηθοποιός που στηρίζει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΕΛΙΖΑ μίλησε για την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει το σωματείο, ώστε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να γίνει επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων που τελούνται εις βάρος των ανηλίκων.

«Το ΕΛΙΖΑ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που προσέγγισα εγώ. Είχα μέσα μου μια αίσθηση Δικαιοσύνης, αλλά δεν εμπιστευόμουν τη δύναμη της φωνής μου και δεν μπορούσα να κάνω τα πράγματα που ήθελα. Μόλις έγινε η συνέντευξη, έλαβα πολλά μηνύματα με ίδιες ιστορίες και αποφάσισα ότι πρέπει να γίνει κάτι.

Μετά την εξομολόγηση μου δέχθηκε τουλάχιστον 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης ή άλλης μορφής κακοποίησης. Το ποσοστό των παιδιών που δέχεται κακοποίηση στη χώρα μας και δεν το έχουν επικοινωνήσει είναι πολύ μεγάλο. Αισθάνθηκα μια μεγάλη ευθύνη και δεν ήξερα τι να κάνω για να βοηθήσω», αποκάλυψε ο Δημήτρης Μοθωναίος.