Λευτέρης Πετρούνιας: "Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας..." - Η απάντηση μετά το σάλο με τις δηλώσεις του

Για το κίνημα metoo στην Ελλάδα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λευτέρης Πετρούνιας:

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας για το ελληνικό #Metoo στο χώρο του αθλητισμού. Ο ίδιος, ωστόσο, απάντησε με μια ανάρτηση.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Εξαιτίας λοιπόν όλου του ντόρου που δημιουργήθηκε, ο Ολυμπιονίκης ξεκαθάρισε τι ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να πει, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Η απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια μετά τις δηλώσεις του για το κίνημα metoo

«Η δήλωση μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος.

Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη»

Μάλιστα, δημοσίευσε και ένα strory που είχε κάνει μετά την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου και έγραψε χαρακτηριστικά: "Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη ημέρα".

Λευτέρης Πετρούνιας ανάρτηση για metoo

Λευτέρης Πετρούνιας ανάρτηση για κίνημα metoo

"Εκτός τόπου και χρόνου" - Λιάγκας και Σκορδά "κατακεραυνώνουν" τον Πετρούνια μετά τις δηλώσεις του για το Metoo

«Είναι μία ατυχής δήλωση και νομίζω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και το έχει σκεφτεί από ό,τι φάνηκε. Δε φαίνεται να είναι τόσο επιπόλαια η δήλωσή του, αλλά ελπίζω κι εγώ να είναι γιατί είναι συμπαθέστατος, είναι ένας άνθρωπος που μας έχει συγκινήσει» είπε ο Βαγγέλης Περρής αρχικά μετά την προβολή του αποσπασμάτος.

Ο Γιώργος Λιάγκας αμέσως μετά σχολίασε: «Άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε. Είναι λάθος κι εγώ συμφωνώ. Αν καταλάβαμε καλά, αυτό που εννοούσε ήταν ότι ένας αθλητής πρώτου μεγέθους δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις».

Με την σειρά της, η Φαίη Σκορδά ανέφερε πως: «Πρώτα από όλα δε μιλάμε για παράπονο. Εξ’ αρχής η τοποθέτηση του είναι λάθος, άσχετα ποια είναι η γνώμη του είναι βασισμένη σε κάτι λάθος. Δεν είναι λάθος αν κάποιος έχει δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση».