Ο Γιώργος Κωνσταντίνου "άδειασε" την ελληνική τηλεόραση - «Δεν οδηγεί σε καριέρα, δεν έχει γερά θεμέλια»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Στην εκπομπή «Breakfast at Star» μίλησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου από τα παρασκήνια της παράστασης Παγίδα, όπου πρωταγωνιστεί. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο γνωστός ηθοποιός είχε αναφερθεί και στο ελληνικό #metoo. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κωνσταντίνου ανέφερε σήμερα 21/10 πως:

«Βεβαίως και έχω σκεφτεί να αποσυρθώ από το θέατρο. Όταν πεθάνω. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο εκτός και αν με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Τα νέα παιδιά δεν θα πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τηλεόραση. Η τηλεόραση δεν οδηγεί σε καριέρα, δεν έχει γερά θεμέλια. Ένα σίριαλ αρχίζει και τελειώνει. Εμείς όλοι ξεκινήσαμε από το θέατρο, ριζώσαμε εκεί και τα θεμέλια μας είναι πάρα πολύ γερά. Γι’ αυτό υπάρχουμε ακόμα».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κωνσταντίνου

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στην πλατεία Βάθη, μια υποβαθμισμένη περιοχή γεμάτη οίκους ανοχής.

Γιώργος Κωνσταντίνου Ενώπιος Ενωπίω

Είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία. Ο ίδιος είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους προτού αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός μετά από προτροπή της μητέρας του.

Έδωσε εξετάσεις για την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως "εντελώς ατάλαντος". Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.
Καριέρα

Το 1974 έπαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε την τηλεοπτική σειρά Ανθρώπινες ιστορίες της ΥΕΝΕΔ. Το 1975 έπαιξε και έγραψε το Άσε τον κόσμο να γελάσει για το ίδιο κανάλι. Ενώ, θεωρείται από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς.

Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο Showtime