Λευτέρης Πετρούνιας: «Νιώθω χρέος μου προς όλους τους Έλληνες να ζητήσω συγνώμη»

Η δημόσια απολογία μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του για το #metoo

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Λευτέρης Πετρούνιας: «Νιώθω χρέος μου προς όλους τους Έλληνες να ζητήσω συγνώμη»

Μετά από τον μεγάλο σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια όταν ρωτήθηκε για το κίνημα #metoo στον αθλητισμό ο ίδιος εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μέσα σε όλα ο Χρυσός Ολυμπιονίκης παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή πως η διατύπωση των δηλώσεών του ήταν άστοχη, ενώ ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθω χρέος μου προς όλους τους Έλληνες να ζητήσω συγνώμη για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου.

Σκεπτόμενος το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς ρωτήθηκα για το κίνημα #metto στον αθλητισμό. Μίλησα για κάποιες καταγγελίες που έγιναν στον αθλητισμό για ψυχολογική βία και όχι για σεξουαλική», είπε αρχικά. Και πρόσθεσε:

«Ξεκαθάρισα πως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τα περιστατικά αυτά, αλλά λανθασμένα άφησα την παραμικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό χώρο, ενώ αν όντως υπήρχε περιστατικό ψυχολογικής βίας (για το οποίο θα γνώριζα), τότε θα ήμουν υποστηρικτής του ανθρώπου που θα βρισκόταν σε αυτή τη δύσκολη θέση και ψυχολογία».

Η αναφορά στη Σοφία Μπεκατώρου: «Στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου και σε όλο αυτό το δράμα που υπέστη. Το κοινοποίησα αρκετές φορές. Ήμουν αυτός που μπήκε χέρι – χέρι μαζί με την Άννα Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η συγνώμη του Λευτέρη Πετρούνια στους Έλληνες: «Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις και πίσω απο κανέναν, προκειμένου να μην πάρω τις ευθύνες πάνω μου, δεν ντρέπομαι, δεν φοβάμαι και πόσο μάλλον θέλω να βγω να ζητήσω συγνώμη.

Εγώ ζήτησα να βγω στον τηλεοπτικό αέρα, δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγνώμη, έκανα όντως ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ως ομιλητής, όσο είμαι και στους κρίκους».

Το δημόσιο "συγγνώμη" του Λευτέρη Πετρούνια

Χιλιάδες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για το Metoo

Αρχικά, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για την οικογένειά του, τη Βασιλική Μιλλούση και τις δύο κόρες του, ωστόσο λίγο αργότερα κλήθηκε να σχολιάσει και τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και γενικότερα.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, γιατί δεν έχω δει κάτι, εάν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω και έχει καταφέρει τους στόχους να τους υλοποιήσει, δεν έχει τέτοιο back up ή τέτοιου είδους παράπονο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά και έκτοτε ξεκίνησε ο κακός χαμός στα social media.

Το όνομα του μέσα σε λίγη ώρα έγινε νούμερο ένα trend στο Twitter, με τους περισσότερους χρήστες να δηλώνουν φανερά απογοητευμένοι από το άστοχο αυτό σχόλιο του.