Βασιλική Μιλλούση: «Ο Λευτέρης έκλαιγε! Θέλει μόνο να απομονωθεί και...» - Πήρε θέση μετά το σάλο

«Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βασιλική Μιλλούση: «Ο Λευτέρης έκλαιγε! Θέλει μόνο να απομονωθεί και...» - Πήρε θέση μετά το σάλο

Στην εκπομπή Happy Day μίλησε ζωντανά η Βασιλική Μιλλούση, θέλοντας να πάρει θέση στο σάλο που ξέσπασε από χθες 21/10 με τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για τις καταγγελίες και το κίνημα Me Too. Θύελλα ξέσπασε τόσο στις εκπομπές, όσο και στα social media, με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη να δέχεται άγρια λεκτική επίθεση.

Όσα είπε η Μιλλούση για τον Πετρούνια

«Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ κτλ. Μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας.

Απάντησε εντελώς λάθος, γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος.

Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μην γίνει κατάχρηση αυτού. Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη. Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική.

Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι “στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς”; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; (…) Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε.

Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε, όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου.

Δε βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πολύ-πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας.

Όταν ο Λευτέρης είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία» είπε, μεταξύ άλλων, η Βασιλική Μιλλούση.

Η δημόσια συγγνώμη του Λευτέρη Πετρούνια

Μέσα σε όλα ο Χρυσός Ολυμπιονίκης παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή πως η διατύπωση των δηλώσεών του ήταν άστοχη, ενώ ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθω χρέος μου προς όλους τους Έλληνες να ζητήσω συγνώμη για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου.

Σκεπτόμενος το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς ρωτήθηκα για το κίνημα #metto στον αθλητισμό. Μίλησα για κάποιες καταγγελίες που έγιναν στον αθλητισμό για ψυχολογική βία και όχι για σεξουαλική», είπε αρχικά. Και πρόσθεσε:

«Ξεκαθάρισα πως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τα περιστατικά αυτά, αλλά λανθασμένα άφησα την παραμικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό χώρο, ενώ αν όντως υπήρχε περιστατικό ψυχολογικής βίας (για το οποίο θα γνώριζα), τότε θα ήμουν υποστηρικτής του ανθρώπου που θα βρισκόταν σε αυτή τη δύσκολη θέση και ψυχολογία».

Η αναφορά στη Σοφία Μπεκατώρου: «Στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου και σε όλο αυτό το δράμα που υπέστη. Το κοινοποίησα αρκετές φορές. Ήμουν αυτός που μπήκε χέρι – χέρι μαζί με την Άννα Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η συγνώμη του Λευτέρη Πετρούνια στους Έλληνες: «Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις και πίσω απο κανέναν, προκειμένου να μην πάρω τις ευθύνες πάνω μου, δεν ντρέπομαι, δεν φοβάμαι και πόσο μάλλον θέλω να βγω να ζητήσω συγνώμη.

Εγώ ζήτησα να βγω στον τηλεοπτικό αέρα, δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγνώμη, έκανα όντως ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ως ομιλητής, όσο είμαι και στους κρίκους».