Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρία Ναυπλιώτου στο πλατό της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω

«Συγκινήθηκα πραγματικά, με συγχωρείται γι’ αυτό»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρία Ναυπλιώτου στο πλατό της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω

Η Μαρία Ναυπλιώτου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, όπου μίλησε για όλους και για όλα, ενώ αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής της. Ωστόσο, σε κάποιο σημείο της συνέντευξη της, "λύγισε" και ξέσπασε σε κλάματα.

Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης, ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα του θεάτρου στην ηθοποιό μίλησε για την ίδια, με πολύ όμορφα λόγια τα οποία την συγκίνησαν βαθιά. «Ανέβαινε στη σκηνή και έφερνε μαζί της ένα φως, ήταν σαν αεράκι...κουβαλάει ένα μύθο και αυτό σε κάνει να την προσέχεις..», είπε μεταξύ άλλων.

«Συγκινήθηκα πραγματικά, με συγχωρείται γι’ αυτό. Μου άνοιξε την πόρτα του θεάτρου ο Κοραής μαζί βέβαια με τον αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο που έδωσαν τον ρόλο σε ένα άγνωστο κορίτσι... Σας ζητώ συγγνώμη...», ανέφερε η Μαρία Ναυπλιώτου με δάκρυα στα μάτια, μετά την εξομολόγηση της για τις καταγγελίες.

Τα κλάματα της Ναυπλιώτου στο Ενώπιος Ενωπίω

Λίγα λόγια για την Μαρία Ναυπλιώτου

Το 1993 πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους της Μαρίας Ντούζα Από δω και πέρα κι αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να στραφεί στην υποκριτική τέχνη. Από το 1996 μέχρι και το 1998 φοίτησε στη δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας. Το 1996 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση συμμετέχοντας στην τηλεταινία του Αλέξανδρου Παπαηλιού Η Νιόβη χόρευε τη ζωή της.

Την περίοδο 1998-1999 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά Η αίθουσα του θρόνου που βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Τ. Αθανασιάδη. Toν χειμώνα του ίδιου έτους πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στον ρόλο της Κάθρην Χόλλυ στην παράσταση του έργου Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τένεσι Ουίλιαμς που σκηνοθέτησε για τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ο Κοραής Δαμάτης. Το καλοκαίρι του 1999 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος ερμηνεύοντας την Αντιγόνη στις Φοίνισσες του Ευριπίδη που παρουσίασε στην Επίδαυρο και σε άλλα αρχαία θέατρα το Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία του Νίκου Χουρμουζιάδη.

Από τότε συμμετέχει σε παραστάσεις που παρουσιάζονται στις δύο κρατικές σκηνές, το Εθνικό Θέατρο και το Κ.Θ.Β.Ε. στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και σε ιδιωτικά θέατρα, όπως το θέατρο Ακροπόλ, το θέατρο Κάππα και το θέατρο Βρετάνια, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου σε σκηνοθεσίες των: Σ. Λιβαθινού - με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, αλλά και εκτός αυτής - Κ. Ρήγου, Μ. Μαρμαρινού, Γ. Κακλέα, Γ. Μιχαηλίδη, Ν. Κοντούρη, Σ. Ουνκόφσκι, Ν. Μιλιβόγεβιτς, Γ. Κόκκου, Ε. Γαβριηλίδη, Κ. Δαμάτη, Ε. Στούμπε, Θ. Γλυνάτση, Λ. Λαγκάρντ, Π. Ζούλια, Β. Νικολαΐδη, Ο. Παπασπηλιόπουλο, Μ.Κάλμπαρη, Λ. Κονιόρδου, Σ. Σπυράτου, Γ. Κοντραφούρη και Ν. Χουρμουζιάδη. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Goran Bregović στην παρουσίαση του έργου Ημερολόγια μιας Θλιμμένης βασίλισσας στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 2012-2013 πρωταγωνίστησε στην Οδύσσεια του Ρόμπερτ Ουίλσον (Robert Wilson) που βασιζόταν στο έπος του Ομήρου, μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Piccolo Teatro di Milano που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Από το φθινόπωρο του 2012 συμμετέχει ως "frontwoman" στο ροκ συγκρότημα Tricky Pony.