«Μέσα στη διαθήκη αναφέρει ρητά...» - «Κόλαφος» ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τον Νίκο Κουρή

Άνοιξαν οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Μέσα στη διαθήκη αναφέρει ρητά...» - «Κόλαφος» ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τον Νίκο Κουρή

Στην κάμερα της εκπομπής Happy Day μίλησε το πρωί της Παρασκευής (22/10), ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοωδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς αναφέρουν οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη για τον Νίκο Κουρή.

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό θρίλερ γύρω από την υπόθεση, ενώ από τη μεριά του, ο Νίκος Κουρής κάλεσε με εξώδικο την Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να κάνουν τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν είναι στην πραγματικότητα γιο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τον Νίκο Κουρή

«Το όνομα Θεοδωράκης όπως και ο Θοδωρακισμός, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να διαδώσουν, να υπηρετήσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα “Θεοδωράκης” είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως “Θεοδωράκης”.

Δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οκτώ οι διαθήκες, τρεις τις έχει αποσύρει αλλά είναι το ίδιο με τις άλλες, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις δυο αναφέρει ρητά: “τα δυο μου παιδιά και τα πέντε μου εγγόνια” και κάνει μνεία σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής που τον στηρίζουν» είπε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Η περιπέτεια υγείας της Μαργαρίτας Θεοδωράκη - "Αρχισε να γεμίζει όλο της το σώμα με..."

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Sectret παραχώρησε πρόσφατα η Πέγκυ Ζήνα. Η γνωστή τραγουδίστρια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε τα τελευταία χρόνια με τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και στην περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Ηταν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και ο Μίκης είχε πει: “Ο,τι και να γίνει, ό,τι και να πάθω, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί”. Ηταν βαριά άρρωστος τελευταία, με το μυαλό του όμως στα ύψη, όπως ήταν πάντα. Ηξερε απόλυτα μέχρι την τελευταία του στιγμή τι του γίνεται. Δεν ήθελε ποτέ να ακυρωθεί συναυλία προγραμματισμένη. Ηταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει κάποιος στον Μίκη Θεοδωράκη.

Γι’ αυτό και δεν απαγορεύεται ποτέ σε κανέναν, από όποιον χώρο και να προερχόταν, τα τραγούδια του. Ακόμη και εκείνοι που από μόνοι τους επέλεγαν να τα τραγουδάνε. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, έχοντας φύγει από τη ζωή ο Μίκης, πήγαμε με πάρα πολύ βαριά ψυχολογία να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Είναι ίσως από τις χειρότερες ψυχολογικές στιγμές μου μέχρι να γίνει η συναυλία.

Με το που φτάσαμε στην Αλεξανδρούπολη είχαν γίνει διάφορα και η Μαργαρίτα έπαθε κάτι σαν να λέμε αναφυλαξία. Αρχισε να γεμίζει όλο της το σώμα με κόκκινα στίγματα, να βγάζει διάφορα εξανθήματα, μια αναφυλαξία που οδηγούσε σε αλλεργικό σοκ. Ημασταν όλοι μπροστά, γιατί ήμασταν στο ίδιο πούλμαν όπου συνέβαιναν αυτά, και αναγκαστήκαμε να της βρούμε κορτιζόνη και αντισταμινική ένεση και ορό στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Καθυστερήσαμε γύρω στη μιάμιση ώρα και πήγαμε σχεδόν οριακά στην πρόβα ήχου για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας. Ευτυχώς το βράδυ μέχρι να παιχτεί η πρώτη νότα ήταν όλα ζεστά και καλά. Ηταν η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του κόσμου που έκανε λίγο να ηρεμήσει η ψυχή όλων μας και να φτάσει η μουσική του πάλι μέχρι τον ουρανό. Ετσι τον αποχαιρετήσαμε».

Πέγκυ Ζήνα για Μαργαρίτα Θεοδωράκη