Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

«Αν χρειαστεί να καταθέσω...» - Απασφάλισε η Σοφία Μανωλάκου για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό

«Εγώ πήρα τηλέφωνο τον ίδιο, μίλησα μαζί του»

«Αν χρειαστεί να καταθέσω...» - Απασφάλισε η Σοφία Μανωλάκου για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό
News 22.10.2021 11:33
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (22/10) η Σοφία Μανωλάκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρίτο ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει και τις προηγούμενες μέρες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και είχε εξηγήσει πως η συνεργασία της μαζί του ήταν άριστη.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μανωλάκου

«Ήρθα σε επικοινωνία με τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό. Η αλήθεια είναι πως τηλεοπτικά και σε παράθυρα δεν θέλω να μιλάω ΄για το συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ πήρα τηλέφωνο τον ίδιο, μίλησα μαζί του και του είπα κάποια πράγματα. Του είπα ότι εάν χρειαστεί να καταθέσω επίσημα σε κάποιο δικαστήριο και να πω την γνώμη μου για αυτόν τον άνθρωπο, θα το κάνω», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μανωλάκου.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του τρίτου ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo»και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν.

Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του,ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση.»

 δηλώσεις του δικηγόρου του τρίτου γνωστού ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοφία Μανωλάκου: «Είχα συνεργαστεί με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, δεν ξέρω αν θα έκανα...»

Η Σοφία Μανωλάκου στο περιοδικό YOU!

Share