Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

«Αν δείτε το περιεχόμενο της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη...» - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κουρή

Μεγάλη αναστάτωση μετά το άνοιγμα των διαθηκών

«Αν δείτε το περιεχόμενο της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη...» - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κουρή
News 22.10.2021 16:32
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Δηλώσεις στην εκπομπή T-Live έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/10), ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, λίγο μετά το άνοιγμα των διαθηκών του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να εξηγήσει πώς αποδεικνύεται ότι ο εντολέας του είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό θρίλερ γύρω από την υπόθεση, ενώ από τη μεριά του, ο Νίκος Κουρής κάλεσε με εξώδικο την Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να κάνουν τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν είναι στην πραγματικότητα γιο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Νίκου Κουρή για τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη

«Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει «Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει» πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει «Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)». Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τον Νίκο Κουρή

«Το όνομα Θεοδωράκης όπως και ο Θοδωρακισμός, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να διαδώσουν, να υπηρετήσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα “Θεοδωράκης” είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως “Θεοδωράκης”.

Δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οκτώ οι διαθήκες, τρεις τις έχει αποσύρει αλλά είναι το ίδιο με τις άλλες, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις δυο αναφέρει ρητά: “τα δυο μου παιδιά και τα πέντε μου εγγόνια” και κάνει μνεία σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής που τον στηρίζουν» είπε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Θα βγουν στο “φως” πράγματα για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι αναγκαίο!» - Χαμός με την υπόθεση

Μίκης Θεοδωράκη: Η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου για τον άνδρα που ισχυρίζεται πως είναι γιος του

Share