Κατσούλης: Αποκάλυψη για πρώτη φορά - Ο λόγος που δεν ασχολήθηκαν στους Κου Κου με τις καταγγελίες

«Στην εκπομπή δεν μπορείς να έχεις τη δική σου προσωπική θέση γιατί...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κατσούλης: Αποκάλυψη για πρώτη φορά - Ο λόγος που δεν ασχολήθηκαν στους Κου Κου με τις καταγγελίες

Καλεσμένος στην εκπομπή Dot βρέθηκε ο Κρατερός Κατσούλης. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός και παρουσιαστής αναφέρθηκε και στο λόγο που στη Φωλιά των Κου Κου δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου το κίνημα metoo και τις καταγγελίες που έβλεπαν ειδικά τότε το φως της δημοσιότητας και είχαν συγκλονίσει.

Η αποκάλυψη του Κρατερού Κατσούλη για την εκπομπή Στη φωλιά των Κου Κου

«Αυτό θα άλλαζε τη δομή της εκπομπής, δεν είναι το προφίλ. Το προφίλ δεν έχει πρόβλημα να το αλλάξεις, μπορείς να το κάνεις μια ή δύο φορές. Αλλά είναι ένα θέμα που μπορείς να το κάνεις μία ή δύο φορές; Και αυτό μετά, επειδή υπάρχουν κακεντρεχείς, θα σου πουν “εντάξει, αφιερώσατε μια εκπομπή μόνο και μόνο για να πείτε ότι αφιερώσατε”», είπε αρχικά, μετά την αποκάλυψη του διαζυγίου του.

Και πρόσθεσε: «Αν δεν το κάνω έτσι, θα μου πεις ότι δεν αφιερώσατε καθόλου. Εάν το κάνω κανονικά, αλλάζω τη δομή της εκπομπής; Ως άνθρωπος, ως ηθοποιός, ως Κρατερός ήταν πολύ ξεκάθαρη η θέση μου».

«Στην εκπομπή δεν μπορείς να έχεις τη δική σου προσωπική θέση γιατί εκεί έχεις έναν συγκεκριμένο ρόλο, είσαι παρουσιαστής μιας εκπομπής».

Τι είναι το κίνημα MeToo

Το Κίνημα Me Too, είναι ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική παρενόχληση αλλά και την κακοποίηση - βία και παρενόχληση οποιασδήποτε μορφής σε ανήλικους και ενήλικες, που δρα κυρίως μέσω της προτροπής δημοσιοποίησης περιστατικών στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Αμερικανίδα ακτιβίστρια Ταράνα Μπερκ ξεκίνησε το κίνημα Me Too το 2006. Η Μπερκ άρχισε να χρησιμοποιεί το "Me Too" για να βοηθήσει άλλες, επίσης Αφροαμερικανικής καταγωγής γυναίκες, ιδίως έφηβες, με δραματικές εμπειρίες βιασμού, σωματικής και λεκτικής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας, ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να διαμαρτυρηθούν δημόσια. Η ίδια η Μπερκ είχε υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατ' επανάληψη.

Η έκφραση αυτή, που σημαίνει στα ελληνικά, «κι εγώ επίσης», έγινε τελικά το σύμβολο του Κινήματος. Προήλθε από τα λόγια της Μπερκ, τα οποία ήταν τα μόνα που μπόρεσε να ψελλίσει σ' ένα νεαρό κορίτσι, 12χρονο, που της αποκάλυψε ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.