Νίκη Κάρτσωνα: Έδωσε τέλος στις φήμες για την νευρική ανορεξία - Τι απάντησε η ίδια;

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νίκη Κάρτσωνα: Έδωσε τέλος στις φήμες για την νευρική ανορεξία - Τι απάντησε η ίδια;

Η Νίκη Κάρτσωνα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» όπου απάντησε στις φήμες που κατά καιρούς υποστήριξαν ότι έχει νευρική ανορεξία.

Από την άλλη κατά καιρούς έχει απασχολήσει και η Αντζελίνα Χαλντέντα καθώς η ίδια είχε αποκαλύψει πως περνάει δύσκολα μιας και αρκετοί της αναφέρουν πως τα κιλά που έχει χάσει είναι ανησυχητικά.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κάρτσωνα

Φημολογείται πως στο παρελθόν είχες πάθει νευρική ανορεξία. Ισχύει;

Όχι, σε καμία περίπτωση! Έχει γραφτεί πολλές φορές αυτό και το έχω διαψεύσει όσες φορές έχει λεχθεί. Αγαπώ πολύ το φαγητό, αλλά μού αρέσει η υγιεινή διατροφή.

Μού αρέσει πολύ να μαγειρεύω, γιατί είναι ένα είδος φροντίδας για τους ανθρώπους που αγαπάω και δεν εννοώ μόνο τον άντρα μου, το παιδί μου και την οικογένειά μου, αλλά και τους φίλους μου.

Σίγουρα, όμως, υπήρχαν περίοδοι της ζωής μου που από την πολλή κούραση- ειδικά όταν έμενα μόνη μου- και δούλευα πολύ τότε με το μόντελινγκ και την τηλεόραση, δεν ασχολούμουν πολύ με τη διατροφή μου. Ίσως, υπήρχαν φορές που να φαινόμουν πιο αδύνατη και κουρασμένη.

Ειδικά οι άνθρωποι που είναι αδύνατοι, γράφει στο πρόσωπο η κούραση, πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις. Ευτυχώς και Δόξα τω Θεώ δεν έχω περάσει από νευρική ανορεξία. Η νευρική ανορεξία δεν είναι μια επιλογή, αλλά μια αρρώστια που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος.

Τι είναι η νευρική ανορεξία

Η νευρική ανορεξία (Anorexia nervosa) πιο γνωστή ως ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από άρνηση για διατήρηση ενός υγιούς φυσιολογικού βάρους και έναν μανιώδη φόβο για την απόκτηση βάρους σε συνδυασμό με μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό τους που μπορεί να διατηρηθεί από διάφορες προκαταλήψεις σχετικά με το σώμα, το φαγητό και την διατροφή τους.

Τα άτομα με νευρική ανορεξία συνεχίζουν να νιώθουν πείνα αλλά επιτρέπουν στους εαυτούς τους μόνο πολύ μικρές ποσότητες φαγητού. Η μέση ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για άτομα με ανορεξία είναι 600-800 θερμίδες αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις ολικής αθρεψίας.

Είναι μια σοβαρή ψυχική αρρώστια με υψηλό ποσοστό παρενεργειών και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχικές ασθένειες. Η νευρική ανορεξία εκδηλώνεται συνήθως στην εφηβεία και είναι πιο συχνή στους έφηβους.

Παρόλο που μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης η νευρική ανορεξία επηρεάζει τις γυναίκες 10 φορές περισσότερο από τους άντρες.