Τα διεθνή ΜΜΕ αποχαιρέτησαν την Φώφη Γεννηματά

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τα διεθνή ΜΜΕ αποχαιρέτησαν την Φώφη Γεννηματά

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ηλικία μόλις 57 ετών. Η γνωστή πολιτικός και Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω τρία παιδιά και τον σύζυγό της.

Μεταξύ άλλων πολλά πρόσωπα από τον πολιτικό χώρο θέλησαν να πουν το τελευταίο "αντίο". Μάλιστα, κάποια από αυτά ήταν και τα διεθνή ΜΜΕ καθώς η δυσάρεστη είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά ύστερα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο», γράφει το πρακτορείο Associated Press προσθέτοντας ότι ήταν αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα.

Reuters
«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα , ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο», όπως γράφει το Reuters.

Το επίμαχο άρθρο συνοδεύεται από μία φωτογραφία της Γεννηματά με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ κατά την τελευταία τους συνάντηση.

ABC News
«H Eλληνίδα ηγέτης των Σοσιαλιστών, Φώφη Γεννηματά, απεβίωσε ύστερα από μακρά μάχη με ασθένεια», γράφει το δίκτυο «ABC News».

Τζέφρι Πάιατ: Αντίο φίλη
Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εκφράζει ο Τζέφρι Πάιατ.

Στη δήλωσή του μέσω Twitter αναφέρει: «Εκφράζω συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τα αγαπημένα πρόσωπα και τους πρώην συναδέλφους της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη ήταν πολύχρονη φίλη του @USEmbassyAthens και κάποια που πάντα με εντυπωσίαζε με την εξυπνάδα, την αξιοπρέπεια και την πολιτική της διορατικότητα. Ας είναι ευλογία η μνήμη της».

Νταβίντ Σασόλι: Θα λείψει πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε: «Είναι πολύ λυπηρό να μαθαίνω για τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία μετά την πανδημία. Σφοδρή μαχήτρια αλληλεγγύης, θα λείψει πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της».

Eιλεός: Η πάθηση που σκότωσε την Φώφη Γεννηματά

Δυστυχώς πολύ άσχημες είναι οι εξελίξεις. Η Φώφη Γεννηματά το πρωί της Δευτέρας 25/10 άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού - δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση.

Ο γαστρεντερολόγος, Θωμάς Θωμαϊδης, μίλησε στην ΕΡΤ για το ιατρικό θέμα που ανάγκασε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να νοσηλευθεί.

«Ο ειλεός είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού και του παχέος εντέρου κατά την οποία το έντερο αδυνατεί να προωθήσει το εντερικό περιεχόμενο κατά τη φυσιολογική οδό», περιέγραψε την πάθηση ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Mainz, στη Γερμανία.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Θωμαϊδης, «εκτός από την δυσφορία που νιώθει ο ασθενής, υπάρχει η πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργείο».

Σύμφωνα με τον ιατρό, το σύμπτωμα σε αυτή την παθολογική κατάσταση είναι ο κοιλιακός πόνος. «Ο ειλεός είναι μια κατάσταση που προέρχεται από άλλους παράγοντες. Είναι κάτι το οποίο το φοβόμαστε και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».