Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέτρος Ζούλιας: "Έχω στεναχωρηθεί με τον Φιλιππίδη, έναν άνθρωπο που διαθέτει τεράστιο ταλέντο"

"Το να πήγαινα ένα επισκεπτήριο σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής, δεν το βρίσκω μεμπτό"

Πέτρος Ζούλιας:
News 26.10.2021 12:57
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε το πρωί της Τρίτης (26/10) ο Πέτρος Ζούλιας. Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες αλλά και στην συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, όπως και πριν λίγες μέρες.

Οι δηλώσεις του Ζούλια για τον Φιλιππίδη

«Δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μου. Έχω στενοχωρηθεί με όλο αυτό το θέμα, ενός ανθρώπου που διαθέτει αναμφισβήτητα τεράστιο ταλέντο και μεγάλη καλλιτεχνική αξία, για μένα. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αποκαθηλώθηκε στα μάτια μου.

Η σχέση μου με τον Πέτρο δεν δικαιολογεί μια επίσκεψη στη φυλακή. Εμείς οι καλλιτέχνες πρέπει να διαθέτουμε και μια ευαισθησία και να έχουμε απέναντι σε ανθρώπους που δικαίως τιμωρούνται μια πιο ανθρώπινη στάση. Το να πήγαινα ένα επισκεπτήριο σε έναν άνθρωπο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς αυτή τη στιγμή είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής, δεν το βρίσκω μεμπτό».

"Δεν ξαναπήγα στη δουλειά! Έγινε..." - Ανοίγουν περισσότερα στόματα για τον Πέτρο Φιλιππίδη!

Κι ενώ η περιουσία του ηθοποιού που βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης κοντά τρεις μήνες τώρα, κινδυνεύει, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν! Η βοηθός του Πέτρου Φιλιππίδη, Νίκη Βακάλη, αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της για πρώτη φορά.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό αναφέρθηκε σε περιστατικά που κανείς δεν γνώριζε μέχρι και σήμερα.

«Σε φίλες μου που θέλανε σε παραστάσεις του Φιλιππίδη, τους έλεγα να μην πάνε. Εγώ δεν είχα το πόστο μου, δεν ήμουν ηθοποιός να πω ότι πρέπει να αποστασιοποιηθώ, να κάνω τη δουλίτσα μου, να του δώσω να πιστεύει ότι του δίνω αυτό που χρειάζεται, να κάνει αυτό που θέλει να κάνει. Εγώ ήμουν όλη μέρα στα τηλέφωνα. Ντελίριο. Δεν θέλω τη ψυχή μου να την κάνω κουβάρι προκειμένου να… Αν είχα καταλάβει κάτι; Ποιος έπεσε από τα σύννεφα τώρα; Μη γελιόμαστε.

Εγώ που είμαι άσχετη -σε σχέση με άλλους στον χώρο- καταλάβαινα. Ξέρει το ένστικτό σου, ότι κάποιος που έρχεσαι σε συνδιαλλαγή μαζί του, δεν σου κάνει καλό. Γυρνάς σπίτι και είσαι άρρωστος ρε παιδί μου. Δεν ήθελα άλλο. Έγινε κάτι λεκτικό και γύρισα σπίτι μου και δεν έβρισκα από πού να πιαστώ για να ξυπνήσω να πάω αύριο στη δουλειά. Και αφού δεν το βρήκα αυτό, δεν ξαναπήγα στη δουλειά. Πιστεύω σε όλα όσα έρχονται στη ζωή μου. Και αυτά που με πονάνε και αυτά που με πληγώνουν και αυτά που με τρομάζουν, ακόμα κι αυτά ξέρω ότι έρχονται για κάποιο λόγο. Αν εγώ το παίζω ντίβα, θα το βρω μπροστά μου.

Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ή ότι θα τον βρίσω μπροστά σε συναδέλφους και δεν θέλω, γιατί πιο πολύ από όλους τον εαυτό μου φοβάμαι. Οπότε είπα ‘δεν θες να μιλήσεις μπροστά στους άλλους; Σήκω φύγε Νικάκι μου!’. Να πάρω χάπια για να πάω στο θέατρο; Δε θέλω! Κι αν με έβριζε μετά και έλεγε σε όλους ‘τη Βακάλη μην την πάρετε;’. Η γνώμη του μετράει, γιατί μια ζωή βγαίνει στη σκηνή και όλος ο λαός τον χειροκροτεί. Δεν είχε μόνο εξουσία, ιδεολογική και εμπειρική. Εμείς τα κάνουμε τα τέρατα», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι μία αρρώστια την αντιλαμβανόμασταν, η οποία ήταν σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικό. Δεν υπήρχε κάποια νύξη τόσο σοβαρή. Πολλά άκουσα να ακούω αργότερα. Τι άποψη να βγάλω; Δεν τα ήξερα όλα αυτά που βγήκαν. Σαν καθηγητή δεν τον φοβόμουν. Ένιωθα πως είναι λίγο too much η ενέργειά του, αλλά όχι ότι δεν έμαθα πράγματα από αυτόν».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Διαλύθηκε η κουμπαριά Μπέζου - Φιλλιπίδη! Τι συνέβη;

"Όλοι αυτοί που κατηγόρησαν τον Φιλιππίδη, θα του ζητήσουν συγγνώμη" - Χαλασμός στο Πρωινό με τον Ευστρατιάδη

Share