Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έλενα Ασημάκη: Η πρώην παίκτρια του GNTM αποκάλυψε πως σταμάτησε τις μεταγγίσεις αίματος - Ποιος είναι ο λόγος;

Όλα όσα ανέφερε

Έλενα Ασημάκη: Η πρώην παίκτρια του GNTM αποκάλυψε πως σταμάτησε τις μεταγγίσεις αίματος - Ποιος είναι ο λόγος;
News 26.10.2021 15:46
Από Ίρις Βίλα

Στην σημερινή εκπομπή 26/10 του «Love it» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ καλεσμένη βρέθηκε το νεαρό μοντέλο το οποίο το γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στο ριάλιτι μοντέλων του STAR, «GNTM» (Δείτε εδώ ποιος αποχώρησε από το χθεσινό επεισόδιο).

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια είχε καταφέρει να συγκινήσει τους πάντες πριν από δυο χρόνια με την αποκάλυψη που είχε κάνει για το πρόβλημα υγείας της. Η Ελένη Ασημάκη πάσχει από μικροδρεπανικυτταρική αναιμία και μέχρι και τη συμμετοχή της στο GNTM χρειαζόταν να κάνει μεταγγίσεις κάθε δυο εβδομάδες.

Όπως είπε στο Love it, μετά την εμφάνισή της στον διαγωνισμό μοντέλων, επικοινώνησαν μαζί της άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και την ενημέρωσαν πως υπάρχει μια θεραπεία που δεν επιβάλλει μεταγγίσεις, αλλά αρκεί η λήψη μόνο ενός χαπιού.

Πλέον, η Ελένη Ασημάκη που συνεχίζει να ασχολείται με το μόντελινγκ, εξομολογήθηκε ότι παίρνει ένα χάπι ημερησίως και πηγαίνει στο νοσοκομείο μια φορά κάθε δυο μήνες.

Οι δηλώσεις της Έλενας Ασημάκη

Τι είναι η μικροδρεπανικυτταρική αναιμία

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία (sickle cell anemia ή drepanocytosis) είναι μια κληρονομική ασθένεια που μεταβιβάζεται από τους γονείς στα παιδιά.

Όταν και οι δυο γονείς είναι φορείς της αρρώστιας (φέρουν το γονίδιο της ασθένειας), τότε υπάρχει πιθανότητα 25% να γεννηθεί παιδί με δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Εάν κάποιος κληρονομήσει το γονίδιο μόνο από τον ένα γονιό τότε έχει το στίγμα της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας. Τα άτομα αυτά ονομάζονται φορείς ή ετεροζυγώτες, παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα ή εκδήλωση της νόσου αλλά μπορούν να κληρονομήσει το παθολογικό γονίδιο στο παιδί τους.

Πριν λοιπόν τεκνοποιήσουν οι γονείς πρέπει να υποβάλλονται σε ειδικό αιματολογικό έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του παθολογικού γονιδίου. Σε περίπτωση που και οι δυο είναι φορείς, πρέπει να απευθυνθούν σε κατάλληλο ιατρικό κέντρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο γέννησης παιδιού με τη νόσο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συντετριμμένη η Μαλέσκου στον αέρα του ΣΚΑΙ - «Πραγματικά έχουμε παγώσει! Μας συγχωρείτε...»

Αρπάχτηκαν στο Love it Μαλέσκου και Παπαδήμα - «Τα έχω πει επανειλημμένως...»

Share