Ανδρέας Τσούνης: Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά που έμεινε στο πλευρό της μέχρι το τέλος

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για εκείνον

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ανδρέας Τσούνης: Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά που έμεινε στο πλευρό της μέχρι το τέλος

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό, και όχι μόνο, κόσμο, και έτσι, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να στείλουν τις ευχές τους για την οικογένειά της.

Ένας από τους ανθρώπους που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της σε αυτή την μεγάλη περιπέτεια που έζησε, ήταν ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης.

Ο Ανδρέας Τσούνης και ο γάμος του με τη Φώφη Γεννηματά

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παντρεύτηκε σε ηλικία 22 ετών τον πρώτο της σύζυγο, Αλέξανδρο Ντέκα. Το 2003 η Φώφη Γεννηματά παντρεύτηκε τον οδοντίατρο, Ανδρέα Τσούνη με τον οποίο απέκτησαν μαζί μια κόρη και έναν γιο.

«Έναν χρόνο μετά τον πρώτο μου γάμο μου είπαν πως δεν θα κάνω ποτέ παιδιά. Μετά το πρώτο σοκ, είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό και πως εγώ θα γίνει μητέρα οπωσδήποτε. Μετά από 10 χρόνια προσπαθειών, ήρθε στον κόσμο η πρώτη μου κόρη». Η κόρη της Αμαλία Ντέκα είναι σήμερα 24 ετών.

«Με τον Ανδρέα μάς δένει η τρέλα μας» δήλωνε πριν από δύο χρόνια η Φώφη Γεννηματά μιλώντας για τον σύζυγό της στην «Espresso»: «Εκτός από τον έρωτα, κακά τα ψέματα, μας δένουν οι καλές και οι δύσκολες στιγμές, κι εμείς δεν περάσαμε και λίγα. Και ο τρόπος που τα αντιμετωπίσαμε έχουν ως αποτέλεσμα αυτή η… κολόνια να κρατάει τόσα χρόνια. Καθένας φτιάχνει τη δική του συνταγή. Είναι θέμα χημείας. Τα συστατικά; Έρωτας, κατανόηση, εκτίμηση, σεβασμός, βαθιά αγάπη. Ύστερα από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, την Αιμιλία θα τη συμβούλευα να ερωτευτεί με όλη της την ψυχή και να αγαπήσει με όλο της το είναι», είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή της.

Ο γάμος του ζευγαριού είχε γίνει το 2003, με τη Φώφη Γεννηματά να λάμπει από ευτυχία, επιλέγοντας ένα μακρύ λευκό φόρεμα για νυφικό, κρατώντας από το χέρι της την εξάχρονη τότε κόρη της, Αιμιλία, η οποία ήταν το παρανυφάκι για τον δεύτερο γάμο της μητέρας της.

Ο στολισμός στο μικρό εκκλησάκι ήταν ρομαντικός, με λευκά και ροζ τριαντάφυλλα να κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστή την τόσο όμορφη ημέρα του ερωτευμένου ζευγαριού. Η προσωπική ευτυχία της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Τσούνη ολοκληρώθηκε με τον ερχομό των δύο παιδιών τους.

Τα πρόσωπα που θα εκφωνήσουν τους επικήδειους στην κηδεία της

Το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έχει σκορπίσει θλίψη στο Πανελλήνιο και έτσι η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, όταν θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος, ο οποίος έχει πάρει και το όνομα του πατέρα της.

Την ίδια στιγμή επικήδειο θα εκφωνήσουν, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας καθώς και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.