Φώφη Γεννηματά: Συντετριμμένοι οι γείτονες της «Μείναμε ξεροί όταν ακούσαμε για τον θάνατό της»

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φώφη Γεννηματά: Συντετριμμένοι οι γείτονες της «Μείναμε ξεροί όταν ακούσαμε για τον θάνατό της»

Απέραντη θλίψη επικρατεί τα τελευταία 24ωρα όχι μόνο από το χώρο της πολιτικής αλλά από το πανελλήνιο μετά από την δυσάρεστη είδηση πως η Φώφη Γεννηματά έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 57 ετών καθώς έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

Μάλιστα, η οικογένειά της αποτελεί τραγική φιγούρα καθώς μετά από την άφιξή τους στην Μητρόπολη Αθηνών φαίνονται άκρως συντετριμμένοι. Από την άλλη, οι τηλεοπτικές κάμερες βρέθηκαν στην περιοχή της Βούλας εκεί όπου οι γείτονες της Φώφης Γεννηματά δηλώνουν συγκλονισμένοι από την απώλειά της.

«Η Φώφη Γεννηματά συμβόλιζε την Ελλάδα, μετά τη Δημοκρατία, μετά την οικογένεια. Την είχα μέσα μου, στην ψυχή μου, στην καρδιά μου», είπε με δάκρυα στα μάτια ένας άνδρας – γείτονας της Φώφης Γεννηματά.

«Όταν άκουσα την είδηση του θανάτου της έμεινα ξερή, τελείως, γιατί μέχρι την Παρασκευή ακούγαμε όλα τα νεότερα για την υγεία της. Το πάλευε, δεν περιμέναμε να είναι τόσο άμεσο. Η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος πολύ γλυκός», περιέγραψε κυρία κάτοικος της Βούλας.

Οι δηλώσεις από τους γείτονες για την Φώφη Γεννηματά

"Η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν και έλεγε «όχι ακόμη, όχι ακόμη»"

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης. Ο ίδιος αναφέρθηκε φυσικά και στον χαμό της Φώφης Γεννηματά.

«Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητα της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά.

Η Φώφη Γεννηματά περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι ‘άνανδρο’ κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με ‘σύνθημα’ ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης», κατέληξε ενώ για την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ μίλησε και ο Νίκος Υποφάντης.