Μαίρη Κατράντζου: Αποκάλυψε ότι είναι έγκυος - Η τρυφερή ανάρτηση στο Instagram

Θα "λιώσετε"

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαίρη Κατράντζου: Αποκάλυψε ότι είναι έγκυος - Η τρυφερή ανάρτηση στο Instagram

Μετά από τον πολιτικό της γάμο με τον Μάριο Πολίτη, "έσκασε" η είδηση πως η ίδια πρόκειται να γίνει μητέρα καθώς είναι έγκυος. Το ερωτευμένο ζευγάρι όπως είναι λογικό περιμένει πως και πως τον ερχομό του αγαπημένου τους «πελαργού» σύμφωνα με τα όσα λέει η ίδια μέσα από ανάρτησή της στο Instagram.

Η Μαίρη Κατράντζου μέσα από κοινή ανάρτησή της με τον σύζυγό της και έγραψε ότι πλησιάζει στην 27η εβδομάδα κύησής της, δηλαδή μπαίνει στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Όπως θα δεις, στο τρυφερό στιγμιότυπο, ο Μάριος Πολίτης χαϊδεύει τη φουσκωμένη κοιλίτσα της. Από την άλλη ηθοποιός των 8 Λέξεων έγινε για πρώτη φορά μητέρα.

Δες την ανάρτηση που έκανε η Μαίρη Κατράντζου

Λίγα λόγια για την Μαίρη Κατράντζου

Η Μαίρη Κατράντζου γεννήθηκε στην Αθήνα από μητέρα διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πατέρα που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία.

Η οικογένεια της είναι γνωστή καθώς λειτουργούσε τα κατάστηματα «Κατράντζος Σπορ» και την «Σπορτέξ» καθώς επίσης και στον αθλητισμό καθώς ο παππούς της, Νίκος Κατράντζος υπήρξε τερματοφύλακας του Άρη και της Εθνικής Ελλάδος.

Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003 για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design αλλά τα παράτησε και πήγε στο Central Saint Martins College of Art and Design όπου έλαβε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, προσπάθησε να πουλήσει μερικές από τις εκτυπώσεις της στον Μπιλ Μπλας. Παίρνοντας το πτυχίο της το 2005, η Κατράντζου εγκατέλειψε τις εκτυπώσεις για εσωτερικούς χώρους και μεταφέρθηκε στις εκτυπώσεις στην μόδα.

Ενώ συνεργαζόταν με την Σοφία Κοκοσαλάκη το 2006, η Κατράντζου προσπάθησε να δημιουργήσει έναν προσωπικό φάκελο για το μεταπτυχιακό πάνω στα Fashion Textiles στο Central Saint Martins.

Το 2008 άνοιξε το σόου αποφοίτων του Saint Martins. Η συλλογή της έλαβε μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Επαγγελματισμού από την L'Oreal και τα Harrods. Η πρώτη της κολεξιόν παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2008.

Το σόου αποφοίτων της Κατράντζου το 2008 σημάδεψε το προσωπικό της στυλ. Είχε ως θέμα του εκτυπώσεις από υπερμεγέθη κοσμήματα πάνω σε φανελένια φορέματα, τα οποία δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι φορούσες γιγάντια αξεσουάρ τα οποία θα ήταν πολύ βαριά στην πραγματικότητα.

Σχεδίαζε επίσης κοσμήματα πάνω σε ξύλο και μέταλλο που ήταν ακριβή αντίγραφα των εκτυπώσεων των ρούχων της. Η πρώτη συλλογή ready-to-wear της Κατράντζου άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για την άνοιξη-καλοκαίρι 2009 με την υποστήριξη του BFC και του New Gen.

Παρά την μικρή συλλογή με μόλις εννέα φορέματα, η Κατράντζου ανέλαβε να συνεργαστεί με 15 εμπόρους, μεταξύ των οποίων οι Browns, Joyce και Colette. Η σχεδιάστρια κατάφερε να συμμετάσχει στην επόμενη κολεξιόν, για το φθινόπωρο-χειμώνα 2009.

Για την συλλογή της άνοιξη/καλοκαίρι 2011 με τον τίτλο Ceci n'est pas une chambre (ελληνικά : Αυτό δεν είναι ένα δωμάτιο), τίτλος εμπνευσμένος από το Ceci n'est pas une pipe (ελληνικά : Αυτή δεν είναι μια πίπα) του René Magritte, η ίδια προκάλεσε τους θεατές εκτυπώνοντας πάνω στα σχέδιά της κομμάτια εικόνων τα οποία δανείστηκε από παλιά τεύχη των περιοδικών Architectural Digest και World of Interiors.

Καθώς εργάστηκε με τον όγκο, το βάθος και την προοπτική, τα ρούχα της απέκτησαν μια τρισδιάστατη ποιότητα. "Με την ψηφιακή εκτύπωση μπορείτε να έχετε αυτή την ακρίβεια όπου τα πάντα επισημαίνονται γύρω από το σώμα με έναν τέλειο τρόπο".

Τα ρούχα της σήμερα πωλούνται παγκοσμίως σε περισσότερα από 200 καταστήματα μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Selfridges, Harvey Nichols, Barneys, Neiman Marcus, Colette, 10 Corso Como, Joyce, Luisa via roma, Mytheresa, Hiphunters, Stylebop, Opening Ceremony και Net a Porter καθώς και σε 47 χώρες.

Μια κολεξιόν για το Topshop παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για το φθινόπωρο/χειμώνα 2010 και ήταν διαθέσιμο στα καταστήματα τον Φεβρουάριο του 2011 ενώ τα ρούχα εξαντλήθηκαν μέσα στις πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία τους. Η δουλειά της Κατράντζου έχει παρουσιαστεί σε δημοσιεύματα περιοδικών όπως οι Vogue, Dazed & Confused και Grazia.

Το 2010 της απονεμήθηκε το βραβείο Swiss Textiles και διαδέχθηκε έτσι τον Alexander Wang. Είναι μια από τους σχεδιαστές του οίκου μόδας Città dell'arte. Η Χάνα Χόλμαν είναι ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα που περπάτησαν σε ένα από τα σόου της Κατράντζου.

Τον Νοέμβριο του 2011 η Κατράντζου βραβεύτηκε με το Βρετανικό Βραβείο Μόδας Αναδυόμενου Ταλέντου και τον Φεβρουάριο του 2012 βραβεύτηκε με το Βραβείο Νέου Σχεδιαστή της Χρονιάς από το περιοδικό Elle.

Τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε η κολεξιόν της με την Longchamp για την οποία δημιούργησε μια συλλογή από τσάντες σε σχήμα κάψουλας. Για να προωθήσει την συλλογή, η ιαπωνική Vogue προσέφερε μια πλαστική θήκη για κάρτες με τις εκτυπώσεις της Κατράντζου. Τρεις εκτυπώσεις εμφανίζονται σε αυτή τη συνεργασία σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Τον Απρίλιο του 2014 η Κατράντζου ανακοίνωσε ότι θα συνεργαζόταν με την δημοφιλή εταιρεία Adidas. Η συνεργασία αυτή αφορά τόσο τα είδη ένδυσης όσο και τα είδη υπόδυσης.