Ρένια Λουιζίδου: "Αισθάνομαι υπεύθυνη για το τι θα πω" - "Έσπασε" την σιωπή της για τον Φιλιππίδη

"Θέλω να έχω μούτρα να κοιτάξω την..."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρένια Λουιζίδου:

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό “ΕΓΩ” και τον Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε πρόσφατα η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο metoo (δείτε εδώ και μερικές δηλώσεις της για τις καταγγελίες που έκανε πριν λίγο καιρό) και στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις της Ρένιας Λουιζίδου

Εσείς έχετε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, περιμένατε όλα αυτά;

Τα τρία τέταρτα του ελληνικού θεάτρου έχουν δουλέψει και με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Θα υπάρχουν όλων των ειδών οι διηγήσεις. Στα 30 αυτά χρόνια κανείς από τους δύο δεν έβγαινε με μπαζούκας και καλάσνικοφ να πάρει κεφάλια, γιατί θα τους είχαν σταματήσει.

Σε κάποιους λοιπόν θα ήταν εντάξει και σε κάποιους άλλους όχι. Προσωπικά αισθάνομαι μια ευθύνη απέναντι στις κοπέλες και στα αγόρια που μπήκαν μπροστά και κάθε φορά που απαντάμε κάτι, πρέπει να σκεφτόμαστε αυτά τα πρόσωπα που εκτέθηκαν τρομερά. Έχουν παιδιά πίσω τους, οικογένειες, μανάδες, συζύγους, φίλους.

Πρέπει όσο μπορούμε να τους προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους για χάρη ενός ολόκληρου κλάδου. Θέλω να έχω μούτρα να κοιτάξω την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που είναι φίλη μου ή την Τζένη Μπότση. Είναι κορίτσια που τα ξέρω τόσα χρόνια και περνούσαν τέτοιο λούκι. Αισθάνομαι υπεύθυνη για το τι θα πω και τι θα κάνω.

Γνωρίζατε πράγματα από εκείνες πριν τα καταγγείλουν δημοσίως;

Την πλήρη εικόνα δεν την είχα ποτέ. Μόνο ένα μέρος των γεγονότων, αυτό που την κάθε φορά είχαν το περιθώριο και οι ίδιες, να εκθέσουν δημοσίως. Κάπου ήξερα λίγα περισσότερα, κάπου λίγα λιγότερα.

Μιλήσατε μετά την εξομολόγησή τους, τις είδατε ξαλαφρωμένες;

Ασφαλώς. Βεβαίως είναι ένα τεράστιο ξαλάφρωμα, αλλά δεν είναι καθόλου ανώδυνο και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι πολύ καλά στο μυαλό μας. Βεβαίως αισθάνονται ένα είδος λύτρωσης, αλλά το πλήρωσαν και συνεχίζουν να το πληρώνουν πολύ δύσκολα.

Ρένια Λουιζίδου για Φιλιππίδη

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουμε δουλέψει αρκετά! Ήταν...»

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/10) η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε φυσικά στο κίνημα #metoo αλλά και στις συνεργασίες που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είναι πολύ σοκαριστικό. Μερικές φορές λέω δεν υπάρχει δεύτερος τρόπος να το δεις, είναι πάρα πολύ σοκαριστικό. Βεβαίως υπήρχαν ψίθυροι, αλλά κανένα γεγονός χειροπιαστό. Ψίθυροι για συμπεριφορές, όχι για γεγονότα και όχι για τέτοιες ακρότητες. Το μέγεθος, ας πούμε, δε νομίζω ότι κανένας μας το είχε φανταστεί. Θλίψη και λύπη πολλή που ήρθαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στα πρώτα μας χρόνια, έχουμε δουλέψει αρκετά, στα νιάτα μας. Ήταν θυελλώδης σαν χαρακτήρας, εκρηκτικός. Όχι αυτό που κατέληξε να διαχειριζόμαστε» κατέληξε η ηθοποιός, η οποία πριν λίγο καιρό είχε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα.