Δύσκολες ώρες για την Σοφία Μουτίδου - "Ξύπνησα με τρομερούς παλμούς φωνάζοντας..."

Η σπαρακτική ανάρτησή της στα social media - "Τις τελευταίες μέρες..."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δύσκολες ώρες για την Σοφία Μουτίδου -

Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε νωρίτερα η Σοφία Μουτίδου, με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά, της οποίας η κηδεία πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/10) το μεσημέρι.

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook ότι οι κρίσεις πανικού επέστρεψαν.

Η σπαρακτική ανάρτηση της Σοφίας Μουτίδου

«Σκέφτομαι τη ζωή και τη ροή της. Σήμερα η Φώφη, αύριο εγώ… αρρώστιες, ατυχήματα, κούραση, πόνος, αγώνας καθημερινός για όλους… τόσα γέλια, τόσες ωραίες στιγμές φευγαλέες και… όλα συνεχίζουν κανονικά. Με ή χωρίς εμάς… μια απίστευτη ματαιότητα με κατακλύζει… δεν αντέχω πια να ακούω για φίλους που νοσούν, που πεθαίνουν, ξαφνικά ή προγραμματισμένα.. πόση ψυχραιμία να δείξει κανείς, πόση φιλοσοφία… πόσος πόνος να μπει πάνω σε άλλους θαμμένους από χρόνια και πάνω σε μέλλοντες, επερχόμενους κ απειλητικούς…

Τις τελευταίες μέρες οι κρίσεις πανικού μου, ξαναγύρισαν πολύ δυναμικά, μέρα και νύχτα αυτό το φρικτό αίσθημα θανάτου με εφίδρωση, μούδιασμα, αιφνίδιες ταχυκαρδίες , εφιάλτες… ξύπνησα με τρομερούς παλμούς φωνάζοντας «μαμά»… 30 χρόνια μετά… οι πεθαμένοι ζουν κανονικά απλά όχι δίπλα μας. Μέσα μας ζούνε. Για αυτό κάθε άνθρωπος που βλέπεις κουβαλάει πόσους ακόμα… Οι πεθαμένοι είναι που μας κάνουν να καμπουριάζουμε σιγά σιγά.

Α ρε Φώφη… σε σκεφτόμουν σχεδόν κάθε μέρα από τότε που σε γνώρισα και ο θάνατός σου ήρθε μαζί με τη στιγμή που δε με γνώρισε ο πατέρας μου… Τόσο νέα, τόσο χαρούμενη τόσο γεμάτη ζωή. Κι η ζωή συνεχίζεται… κανονικά. Χωρίς ενοχές. Χωρίς τύψεις… Χωρίς καθυστερήσεις. Η ζωή είναι υποχρέωση επιτακτική. Οφείλουμε να ζούμε. Όσο αναπνέουμε… χωρίς να σημαίνει ότι θα σε ξεχάσουμε, ούτε εσένα, ούτε όλους τους άλλους…Έτσι πάει, αυτός είναι ο κανόνας: εσύ πέθανες, εγώ ζω. Μέχρι να πεθάνω κ εγω. Και να ζήσουν άλλοι. Βαριά καθήκοντα… πως να ναι ελαφρές οι συνειδήσεις;»

Σκέφτομαι τη ζωή και τη ροή της. Σήμερα η Φώφη, αύριο εγώ..αρρώστειες, ατυχήματα, κούραση, πόνος, αγώνας καθημερινός για...

Posted by Sofia Moutidou on Wednesday, October 27, 2021

«Έχω δεχτεί δύο φορές απειλές για μήνυση γιατί...»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη παραχώρησε πρόσφατα η Σοφία Μουτίδου. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις απειλές που κατά καιρούς έχει δεχτεί ενώ όλο αυτό το διάστημα έχει προκαλέσει τρελό ντόρο με τις δηλώσεις της για τους ομοφυλόφιλους.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε βλέπαμε κυρίως μέσα από τα video σου στο YouTube. Αυτό είναι η ψυχοθεραπεία σου;

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με βλέπατε κυρίως στο YouTube, όχι γιατί είναι η ψυχοθεραπεία μου -που είναι!- αλλά γιατί ήμασταν σε καραντίνα και δεν μπορούσα να παίξω θέατρο. Οπότε η πλατφόρμα αυτή αποτέλεσε τον μόνο τρόπο επικοινωνίας μου με το κοινό. Είναι, πράγματι, ένα χαλαρωτικό γεγονός για μένα αυτή η μοναξιά με την κάμερα. Αλλά που έχει αποδέκτη ένα μεγάλο κοινό: Τα πνευματικά λοκ της χώρας! Ανθρώπους που ακούνε έναν άλλον άνθρωπο! Μαγικό.

Έχεις δεχτεί ποτέ λογοκρισία για όλα αυτά που λες; Σου γράφουν μηνύματα οι haters; Γίνονται ακόμη και… έξαλλοι μαζί σου;

(Γελάει) Εννοείται πως έχω haters – σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει! Αλλά, αλήθεια, αποτελούν μια ανθυπομειοψηφία. Έχω ολόκληρο κεφάλαιο στην παράσταση γι’ αυτό. Δεν μπορώ να πω πολλά!

Σε απειλούν κάποιοι;

Απειλές, ναι, δέχτηκα δυο φορές για το ίδιο θέμα. Για μήνυση. Τους μίλησα και στο τέλος του διαλόγου απέσυραν την απειλή. Ίσως επιστρέψουν…

Σοκαριστική η αποκάλυψη της Σοφίας Μουτίδου