Μαρία Ματσούκα: «Στην 9η εβδομάδα έμαθα ότι έχω διαβήτη κύησης και φοβήθηκα πάρα πολύ»

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω προσέξει τόσο τη διατροφή μου»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαρία Ματσούκα: «Στην 9η εβδομάδα έμαθα ότι έχω διαβήτη κύησης και φοβήθηκα πάρα πολύ»

Η Μαρία Ματσούκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Open «Familiar» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον διαβήτη κύησης που αντιμετώπισε, γεγονός που την έκανε «στρατιώτη». Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Στην 9η εβδομάδα έμαθα ότι έχω διαβήτη κύησης και φοβήθηκα πάρα πολύ για το μωρό μου αλλά εκ των υστέρων για την υγεία μου. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω προσέξει τόσο τη διατροφή μου και την άσκησή μου. Και τι δεν έκανα! Η Μήτση (σ.σ. η αδελφή της, Δήμητρα Ματσούκα) – Μήτση τη λέω εγώ- με στήριξε.

Περπατούσα κάθε μέρα 5-6 χιλιόμετρα. Αυτό με έκανε πιο ήρεμη. Η γέννα ήρθε 20 μέρες νωρίτερα, κατέβηκε ο μπέμπης από το περπάτημα. Έλεγα αρχικά να φτάσει το μωρό τους τρεις μήνες.

Έχοντας κάνει όλα αυτά με τη διατροφή και το περπάτημα ένιωσα ότι αν ξεκινήσω να το μοιράζομαι στα σόσιαλ -επειδή τα σόσιαλ είναι λίγο εθιστικά- θα ανέβαζα πολλές φωτογραφίες και εγώ ήθελα να το ζήσω. Στην αρχή έλεγα να κάνουμε γρήγορα παιδί. Αναθεώρησα. Θα περάσουν δυο χρόνια και με το καλό θα του κάνουμε αδελφάκι.».

Οι δηλώσεις της Μαρίας Ματσούκα

Η Μαρία Ματσούκα μας δείχνει για πρώτη φορά το πρόσωπο του μωρού της - Η τρυφερή ανάρτηση

Τέσσερις μήνες ζωής κλείνει σήμερα (10/80) ο γιος της Μαρίας Ματσούκα. Με αφορμή λοιπόν την ξεχωριστή αυτή μέρα, η ίδια -που δεν τον αποχωρίζεται λεπτό από την αγκαλιά της- θέλησε να μας δείξει για πρώτη φορά το προσωπάκι του.

Η γνωστή σχεδιάστρια λοιπόν δημοσίευσε μια φωτογραφία του μικρούλη στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, την οποία συνόδεψε με ένα πολύ συγκινητικό κείμενο.

Στην λεζάντα έγραψε: «Αυτός είναι ο γιος μου, ο μπέμπης μου, το παιδί μου και σήμερα μπαίνει στον τέταρτο μήνα… Τον κοιτάω και μέσα στα μάτια του αντικρίζω την πηγαία αγάπη, την αγνότητα, την αθωότητα… έπειτα σκέφτομαι όλα τα παιδάκια, όλα τα μωράκια και προσεύχομαι για ένα καλύτερο, ένα ευοίωνο μέλλον…

Ένα μέλλον το οποίο δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς τους γονείς, αλλά και από την κοινωνία στο σύνολο ή οποία έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία των γονέων, των κηδεμόνων, των δασκάλων και όλων των ενηλίκων και κατά συνέπεια των παιδιών…

Ελπίζω σε ένα μέλλον, δίχως εμπρησμούς, δίχως βία, χωρίς την ύπαρξη του κορωνοϊού… Για όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζει και οφείλουμε να παλέψουμε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει…».