Γιάννης Ζουγανέλης - αποκλειστικό: "Όταν παρέδωσα στην εκκλησία την Ελεονώρα στον Σπύρο του ψιθύρισα..."

Το αποκάλυψε για πρώτη φορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιάννης Ζουγανέλης - αποκλειστικό:

Αγωνιστής για τους ΑμεΑ, αναγνωρισμένος μουσικός και ο μοναδικός Έλληνας συνθέτης με έργα που έχουν κυκλοφορήσει σε 111 χώρες, πρωταγωνιστής στην τηλεόραση και στο θέατρο, απίστευτος κωμικός, μα πάνω απ' όλα... άνθρωπος! Είναι πολλές οι πτυχές του Γιάννη Ζουγανέλη, με τον ίδιο να παροτρύνει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Όλοι γεννιόμαστε με πολλές διαστάσεις, η ζωή μάς κάνει μονόχνωτους», λέει ο Μπάμπα Μπομπ από την επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Κομάντα και Δράκοι» και εκτός αυτού μιλάει για όλους τους ρόλους στην πολυσχιδή ζωή του.

Συναντιόμαστε στο θέατρο Βέμπο. Φέτος πρωταγωνιστεί στην «Κυρία Επιθεώρηση» και υπόσχεται πως θα δούμε μεγάλα πράγματα στη σκηνή. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο του βιβλίο, απ' το οποίο ξεκινάμε την κουβέντα μας.

Από τον Γιώργο Κακόγιαννη

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Γιάννη Ζουγανέλη

Γιάννης Ζουγανέλης αποκάλυψη για γάμο Ελεονώρας περιοδικό YOU

Πέρσι τον Οκτώβριο κάνατε ένα ταξίδι με πλοίο για καλό λόγο, πάντως, και αναφέρομαι στο γάμο της κόρης σας, Ελεωνόρας Ζουγανέλη... Τι θυμάστε από εκείνες τις μέρες;

Ήταν ένας εξαιρετικός γάμος (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από την τελετή). Παντρεύτηκε τον Σπύρο Δημητρίου, ένα γλυκό παιδί που έχει επιστημονική κατάρτιση και σεβασμό, την αγαπάει και την τιμάει. Όταν την παρέδωσα, του είπα: «Εύχομαι να αξιώσει ο ένας τον άλλον». Την κόρη μου τη θεωρώ αηδόνι. Και ο Σπύρος είχε τα δικά του σοκ, έχασε τον πατέρα του την περίοδο που γνωρίστηκαν με την Ελεωνόρα και έχασε τη μητέρα του από κορονοϊό, που ήταν μία εξαιρετική γυναίκα, ποιήτρια. Για εκείνη μου είχε μιλήσει η μεγαλύτερη ποιήτρια των τελευταίων χρόνων, η Κική Δημουλά.

Η κόρη σας είναι απ' τα λίγα παιδιά καλλιτεχνών που κατάφεραν να κάνουν καριέρα, παρότι είχε γονείς καλλιτέχνες...

Ναι, γιατί δεν έμπλεξα καθόλου και το έκανα πολύ συνειδητά. Εύχομαι στα παιδιά να αγαπάνε και να σέβονται τους γονείς τους, αλλά να αποκοπούν άμεσα απ' τον ομφάλιο λώρο -κάτι που μου δίδαξαν έμμεσα οι δικοί μου γονείς. Όταν έκανε οντισιόν, πριν από αρκετά χρόνια, τη συμβούλεψα να μην πει το επίθετό μου, για δύο λόγους: Πρώτον, αν την έπαιρναν, να μην φαντασιωθεί κανείς ότι έγινε λόγω ονόματος και δεύτερον, για να μην την απομυθοποιήσουν. Επίσης, έδωσε στο Εθνικό την περίοδο που ήταν διευθυντής ο Νίκος Κούρκουλος και, ενώ τον ήξερα πολύ καλά και θα μπορούσα να πάρω ένα τηλέφωνο, δεν το έκανα ποτέ. Ενώ πέρασε την πρώτη φάση, την έκοψαν στο τραγούδι (γελάει).

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί από την Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα