«Με μια μόνο συνεργασία έχω φρικάρει. Όταν έπαιξα με τον Ρουβά...»

Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής αποκαλύπτει...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Με μια μόνο συνεργασία έχω φρικάρει. Όταν έπαιξα με τον Ρουβά...»

Ο Μπάμπης Στόκας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Ανοιχτά, όπου μίλησε για όλους και για όλα. Μετά την συγκλονιστική συνέντευξη της Άννας Βίσση, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά που έχει ζήσει. Όπως για παράδειγμα στη συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως ενώ στην αρχή φρίκαρε που θα συνεργαζόντουσαν, στο τέλος όταν η συνεργασία χάλασε, "χαλάστηκε" που δεν ήταν παρόν ο τραγουδιστής.

Η αποκάλυψη του Στόκα για τον Ρουβά

«Με μια μόνο συνεργασία έχω φρικάρει. Όταν έπαιξα με τον Ρουβά, παίξαμε μαζί δυο μέρες. Εγώ έλεγα ότι δε μπορεί να γίνει αυτό, όλοι μου έλεγαν ότι είναι ωραίο κτλ. Έλεγα ότι δε μπορεί να γίνει γιατί είμαστε διαφορετικός κόσμος όχι γιατί εγώ είμαι καλύτερος από τον Σάκη. Είναι άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Δε βγήκε αλλά δε με πειράζει αυτό, πειράζει το μετά. Ενώ χαλάει η συνεργασία ο Σάκης ήταν απών. Αυτό με πείραξε.

Η συνεργασία χάλασε γιατί δεν πήγαινε αλλά περίμενα ότι όταν μιλάγαμε και λέγαμε ότι η συνεργασία χαλάει να είναι εκεί ο Σάκης. Το αυτονόητο. Με πείραξε που δεν ήρθε εκείνος στα ίσα να μου το πει, δε με πείραξε τίποτα άλλο. Δεν έχω πρόβλημα όμως πια και δε κρατάω καμία κακία. Απλώς εγώ δε θα το έκανα και νομίζω ότι και εκείνον αν τον ρωτήσεις τώρα θα έχει καταλάβει ότι έκανε λάθος τότε», είπε ο Μπάμπης Στόκας.

Λίγα λόγια για τον Μπάμπη Στόκα

Τον Μάρτιο του 2001, ενώ ακόμη οι Πυξ Λαξ συνέχιζαν την κοινή τους πορεία, ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας". Υπέγραψε τους στίχους και τη μουσική στα 13 τραγούδια του δίσκου, που περιλαμβάνει και ένα ορχηστικό θέμα, το οποίο έδωσε και το όνομα στο άλμπουμ. Το 2003 κυκλοφόρησε το CD-Single με τίτλο "Τα Νησιά Της Ειρήνης", στο οποίο συμμετείχε ο Πάνος Κατσιμίχας.

Μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ ο Μπάμπης Στόκας έκανε ένα χρόνο να τραγουδήσει σε σκηνή. Το 2005 επέστρεψε με το νέο του συγκρότημα, το οποίο και ονόμασε "Το Σχέδιο Γάμμα". Μαζί με τους «Σχέδιο Γάμμα» κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006 τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Στην Άκρη της Γιορτής".

Το 2008 κυκλοφόρησε το διπλό live άλμπουμ "Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε", το οποίο έγινε χρυσό και αποτελεί ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος που παρουσίασε στον Ζυγό της Πλάκας. Το CD παρουσιάζει ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών, που φέρνουν τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεότερου ελληνικού ρεπερτορίου, ενώ δεν λείπουν και τραγούδια της περιόδου των Πυξ Λαξ.[3] Το 2010 κυκλοφόρησε το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Βόλτα", από το οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Κι έμεινα εδώ" και "Συνήθεια".

To 2012 κυκλοφόρησε ο τέταρτος δίσκος του Στόκα "Η Αυλή των Τρελών" σε μουσική του ίδιου και σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, που αποτέλεσε και το "κύκνειο άσμα" του στιχουργού με τραγούδια όπως ο "Υπνόσακος" και οι "Δρόμοι της πέστροφας".

Το 2017, κυκλοφόρησε με τον Γιώργο Νταλάρα το άλμπουμ «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας» σε στίχους Ελεάννας Βραχάλη και μουσική Γιώργου Σαμπάνη.

Το 2019, κυκλοφόρησε το κομμάτι «Αδιόρθωτη» των Πάνου Δημητρακόπουλου και Λεωνίδα Μπαλάφα.

Στις 28 Μαρτίου του 2020, κυκλοφόρησε το 8ο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Απλά». Το άλμπουμ περιέχει 10 νέες λαϊκές ιστορίες γραμμένες απ' τον Πάνο Δημητρακόπουλο και Λεωνίδα Μπαλάφα.

Ο Μπάμπης Στόκας έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες.