Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει τον Ζούκερμπεργκ - «Κοντά τα χέρια σου από...»

Έγινε έξαλλος μετά την ανακοίνωση μετανομασίας του facebook

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει τον Ζούκερμπεργκ - «Κοντά τα χέρια σου από...»

Έξαλλος έγινε ο Γιάνης Βαρουφάκης με την μετονομασία του Facebook σε Meta. Ο πολιτικός ξέσπασε μέσω Twitter, λέγοντας ότι υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με την ονομασία meta και συγκεκριμένα metacpc.org, η οποία ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.

Οι αναρτήσεις του Βαρουφάκη

«Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο», έγραψε αρχικά σε ανάρτηση του.

Ενώ, σε άλλη του ανάρτηση στα αγγλικά, ο κ. Βαρουφάκης καταγγέλλει: «Ο Ζάκερμπεργκ “δανείστηκε” το meta μας, για να κάνει re-brand στο Facebook. Νωρίτερα, “δανείστηκε” το όνομα του κινήματός μας, DIEM, για να κάνει re-brand στο κρυπτονόμισμά του το Libra. Τι θα ακολουθήσει;»

Να σημειώσουμε πως, η αλλαγή δεν θα επηρεάσει το όνομα και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, δηλαδή η μπλε εφαρμογή θα…συνεχίσει να λέγεται «Facebook». Tο Meta θα είναι η νέα ταυτότητα της εταιρίας που θα έχει υπό τη σκέπη της το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger.

Το «Meta» λοιπόν θα ελέγχει αυτές τις τέσσερις εφαρμογές, με το όνομά του να προκύπτει από την ιδέα της «metaverse», έναν όρο που μελλοντικά θα αναφέρεται στο ίντερνετ που δίνει έμφαση στην εικονική πραγματικότητα. Η αλλαγή έρχεται με ένα νέο λογότυπο σχεδιασμένο σαν σύμβολο του άπειρου.

Χαμός στο twitter με την μετονομασία του facebook

Από την ώρα που ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ ανακοίνωσε τη μετάβαση του Facebook στη metaverse εποχή, το Twitter πήρε φωτιά. Πολλώ δε μάλλον, όταν το νέο όνομα του μεγαλύτερου τεχνολογικού κολοσσού στον τομέα των social media έχει.... ελληνικό όνομα.