Κατερίνα Παπουτσάκη: "Αυτοί οι άνθρωποι..." - Ο λόγος που δεν αποκάλυψε εκείνους που την παρενόχλησαν

"Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Παπουτσάκη:

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (30/10) η Κατερίνα Παπουτσάκη. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκαλύψε τον λόγο που δεν έχει αναφέρει τα ονόματα των ανθρώπων που την παρενόχλησαν (δείτε εδώ τις τελευταίες της δηλώσεις για την τραυματική της εμπειρία στο θέατρο).

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπουτσάκη

«Δεν είχε νόημα να μοιραστώ την δική μου παρενόχληση. Δεν είναι ενεργοί αυτοί οι δύο άνθρωποι. Αισθάνομαι πως έχω ανοιχτεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν ήταν τυχαίο ότι έγινε την στιγμή που ο κόσμος ήταν πιεσμένος. Τα πράγματα θα αλλάξουν, η νέα γενιά είναι πιο δουλεμένη.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω, όταν άκουσα σκληρές κριτικές. Δεν έχω κάνει ποτέ κάποια άλλη δουλειά. Η δουλειά αυτή για μένα είναι κάτι πολύ παραπάνω, είναι επικοινωνία, έχει χαρά, έχει αγάπη, έχει και άλλα…».

«Σαφώς ξέραμε πράγματα»

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μίλησε στο περιοδικό Τηλέραμα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχει συγκλονίσει τον χώρο του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως όλοι γνώριζαν μερικά περιστατικά αλλά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση.

Η ηθοποιός και κριτής του YFSF, είχε στηρίξει δημόσια πριν από λίγο καιρό και τον Δημήτρη Μοθωναίο μετά από τη συγκλονιστική εξομολόγηση που είχε κάνει.

Με τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο νιώσατε έκπληξη;

«Στον χώρο μας υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων και θεωρώ ότι το κομμάτι της παρενόχλησης που έχει έρθει στην επιφάνεια είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, αν και εκεί πέφτουν τα φώτα. Ο χώρος μας είναι λαμπερός, αγαπησιάρικος και υπέρ της ομαδικής δουλειάς.

Κατερίνα Παπουτσάκη σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Όποιος λέει το αντίθετο πέφτει έξω. Όσα χρόνια είμαι στον χώρο, έτσι τον βιώνω: με αγάπη και ομαδικότητα. Σαφώς ξέραμε πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν γνωστή η έκταση. Στο εξής όμως δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω, θα στηλιτεύουμε συμπεριφορές εν τη γενέσει τους και θα αγκαλιάζουμε τα θύματα με αγάπη. Είναι μια δύσκολη εποχή, αλλά νιώθω πως βγαίνει μια ηλιαχτίδα».