Κατερίνα Γερονικολού: "Να βγαίνουμε προς το φως! Να μιλάμε, να μην τα κρατάμε μέσα μας"

Η αναφορά της ηθοποιού στις καταγγελίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Γερονικολού:

Καλεσμένη στην εκπομπή Καλύτερα Δε γίνεται βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/10) η Κατερίνα Γερονικολού. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στα επαγγελματικά της και στην σχέση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη (δείτε εδώ και μερικές πρόσφατες δηλώσεις της για τον αγαπημένο της).

Η ίδια μεταξύ άλλων μίλησε και για την ανάρτηση που είχε κάνει όταν ξέσπασε το metoo στη χώρα μας.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Γερονικολού

«Όταν έκανα εκείνη την ανάρτηση δε φανταζόμουν ότι λίγο καιρό μετά δυο πολύ διάσημοι πρωταγωνιστές θα βρίσκονταν προφυλακισμένοι. Δε το φανταζόμουν και πριν έρθω είδα και τη δέκατη τρίτη γυναικοκτονία που έγινε φέτος στη χώρα μας. Να μιλάμε. Έτυχε τότε εγώ να είχα μοιραστεί με 5-6 ανθρώπους αυτά που περνούσα και τώρα μπορούν να πουν ότι ναι συνέβησαν. Να έχουμε μάρτυρες σε καθετί που συμβαίνει. Να βγαίνουμε προς το φως. Να μιλάμε, να μην τα κρατάμε μέσα μας.

Και σίγουρα, μπορεί να μην μπορεί να αλλάξει κάποιος ο οποίος έχει διαγράψει την πορεία του και έχει ολοκληρώσει ότι είχε να κάνει σαν έργο αλλά το βασικό είναι να μην επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές… Δε πρέπει να αλλάζουν οι γενιές και εμείς να θεωρούμε δεδομένες κακοποιητικές συμπεριφορές και να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε γι’ αυτό.

Εγώ πριν ένα χρόνο συνειδητοποίησα, επειδή έγινε όλο αυτό που έγινε, τη φράση “εργασιακός εκφοβισμός”. Νωρίτερα δε την γνώριζα, δεν ήξερα καν να βάλω ταμπέλα σε κάτι που θεωρώ ότι μου έχει συμβεί… Όλοι μπορεί να υπάρξουμε θύματα, το θέμα είναι να προσπαθούμε να μην είμαστε ποτέ θύτες και να είναι στόχος αυτός και σκοπός».

Αλλάζει η ζωή του Γιάννη Τσιμιτσέλη και της Κατερίνας Γερονικολού - Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά...

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού μετρούν τριάμισι χρόνια σχέσης και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του θεάματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, οι δυο καλλιτέχνες θα είναι πρωταγωνιστές της νέας σειράς της ΕΡΤ, "Κι όμως είμαι ακόμα εδώ", κι έτσι θα είναι μαζί και στο πλατό!

Πρόκειται για μια γλυκιά ρομαντική σειρά, με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι να μπλέκεται σε μια τρυφερή ιστορία αγάπης γεμάτη σασπένς. Οι ετοιμασίες της ΕΡΤ για την συγκεκριμένη παραγωγή αρχίζουν μέσα Οκτώβρη με την σειρά να προβάλλεται - πιθανότατα - στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Το σενάριο είναι της Κωνσταντίνας Γιαχαλή και η σκηνοθεσία του Σπύρου Ρασιδάκη. Η κεντρική ηρωίδα είναι μια γυναίκα αρκετά υπερβολική σε θέματα υγείας, υποχόνδρια και φοβισμένη. Επισκέπτεται ένα ιατρικό κέντρο και κάνει εξετάσεις. Εκεί, ο πρωταγωνιστής την υποδέχεται ως συνεργάτης του κέντρο, μόνο που κάνει ένα τραγικό λάθος.

Ανακοινώνει λάθος τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να αλλάξουν όλα για την ηρωίδα. Οι δυο τους γίνονται ένα, ζώντας μια περιπέτεια γεμάτη ανατροπές. Η ζωή τους αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη, ολοκληρωτικά.

Να σημειωθεί ότι το όμορφο ζευγάρι είχε πρωταγωνιστήσει ξανά μαζί στην κινηματογραφική ταινία "Για πάντα" το 2019, σε σενάριο Γιάννη Τσιμιτσέλη. Τώρα, ο ηθοποιός τρέχει και την εκπομπή του στο Mega, Fishy, που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους ιθύνοντες από την δεύτερη κιόλας μέρα προβολής (δείτε εδώ το γιατί).