Δεν είχε την τύχη του Φιλιππίδη - Τον κατήγγειλαν 11 γυναίκες αλλά η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο

Το γνωστό πρόσωπο της τηλεόρασης που την... γλίτωσε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεν είχε την τύχη του Φιλιππίδη - Τον κατήγγειλαν 11 γυναίκες αλλά η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο

Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να ζει τον δικό του εφιάλτη στις φυλακές της Τρίπολης (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις με την περιουσία του) κάποιοι άλλοι όμως που δέχτηκαν κατηγορίες κατάφεραν να μπουν στο αρχείο και να σφραγιστεί η υπόθεσή τους.

Ένα από τα πρόσωπα, φάκελο για τον οποίο παρέδωσε στην εισαγγελία ο εκπρόσωπος του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, που απασχόλησε το ελληνικό metoo, ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων, σύμφωνα με τον φάκελο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, είχε 11 καταγγελίες γυναικών για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Το όνομά του μάλιστα δεν είχε μείνει κρυφό καθώς από νωρίς ο ΣΕΗ τον είχε ονοματίσει σε ανακοίνωσή του. Όπως όμως όλα δείχνουν η υπόθεσή του οδηγείται στο αρχείο χωρίς να παίρνει τον δρόμο της δίωξης από την ανακρίτρια της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, μετά τις καταγγελίες των 11 γυναικών και την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν τα στοιχεία εκείνα που θα απαιτούνταν για να στοιχειοθετήσουν σε βάρος του Αλέξανδρου Κακαβά αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ

«Υποβλήθηκε στο Σωματείο μας και δεύτερη ομαδική καταγγελία κατά του σεναριογράφου, Προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά, από οκτώ ( 8 ) καταγγέλλουσες ηθοποιούς. Για τον ίδιο καταγγελλόμενο είχαν υποβληθεί και άλλες τρεις (3) καταγγελίες από άλλες καταγγέλλουσες. Όλες οι καταγγέλλουσες, συνολικά έντεκα (11), περιγράφουν και σε αυτή την περίπτωση μοτίβο συμπεριφοράς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, μεταξύ των ετών 2004 - 2017, ο καταγγελλόμενος, δελεάζοντας τις συναδέλφους με υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη, προέβαινε σε πράξεις που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ #ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ #ΣΕΗ για τις καταγγελίες κακοποιητικών συμπεριφορών (προσβολή γενετήσιας ελευθερίας) εναντίων μη μελών του ΣΕΗ Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

Posted by Paschalis Papatsarouchas on Friday, April 23, 2021