Εριέττα Κούρκουλου: "Ο βιγκανισμός μού άλλαξε τη ζωή" - Η ανάρτηση για την επιλογή της να ασπαστεί τη χορτοφαγία

Προσπαθεί να παρακινήσει τον κόσμο να υιοθετήσει έναν νέο τρόπο ζωής

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εριέττα Κούρκουλου:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, η Εριέττα Κούρκουλου προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media για την επιλογή της να ασπαστεί τη χορτοφαγία στη διατροφή της

Η όμορφη εγκυμονούσα προσπαθεί λοιπόν να παρακινήσει τον κόσμο να υιοθετήσει έναν νέο τρόπο ζωής, πιο φιλικό απέναντι στα ζώα και τη φύση.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για την χορτοφαγία

«Ο βιγκανισμός δεν ήταν μόνο αφύπνιση για εμένα, αλλά και μια τεράστια πηγή δύναμης. Δύναμη, γιατί μου έμαθε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καθημερινότητα, μια κοινότητα και σιγά σιγά μια συλλογική πραγματικότητα, η οποία θα συμβάλλει όσο το δυνατόν λιγότερο στον πόνο των άλλων (ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων).

Δύναμη, γιατί μου έμαθε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την φωνή μου για να στρέψω την προσοχή του κόσμου προς το άδικο και να παρακινήσω έστω και κάποιους ανθρώπους να ανοίξουν τα μάτια τους στις επιπτώσεις των πράξεών τους και να αναρωτηθούν…

«Μήπως τελικά γίνεται και αλλιώς;» Και βέβαια, γίνεται! Γίνεται να βάλουμε τη ζωή ενός ζώου πάνω από 15 λεπτά δικής μας γευστικής απόλαυσης.Γίνεται να βελτιώσουμε την υγεία μας, την υγεία του πλανήτη και την ηθική μας υπόσταση με μικρές αλλαγές στην διατροφή και τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Γίνεται να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας διαφορετικά απ´ότι μεγαλώσαμε εμείς. Όχι απλά γίνεται, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει. Ο βιγκανισμός μού άλλαξε τη ζωή –

Με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου, τον κόσμο γύρω μου, αλλά και το φαγητό, περισσότερο από ποτέ! Σήμερα, λοιπόν, γιορτάζω την σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου, μαζί με το μικρό βιγκανάκι που μεγαλώνει στην κοιλίτσα μου».

"Δυστυχώς ενάμιση χρόνο μετά..." - Η αποκάλυψη για την προσπάθεια να μείνει έγκυος

Μανούλα για πρώτη φορά πρόκειται να γίνει η Εριέττα Κούρκουλου. Μετά από αρκετές προσπάθειες, η ίδια κατάφερε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της και να μείνει έγκυος.

Η Εριέττα μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης (19/10) εμφανίστηκε ως ομιλήτρια σε συνέδριο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να μείνει τελικά έγκυος, παρόλο που είναι μόλις 26 χρονών.

«Εγώ όπως και οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αντιμετώπιζα δυσκολίες στην απόκτηση ενός παιδιού. Ούσα μόνο 26 χρονών, όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες πιστεύαμε ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Δυστυχώς όμως ενάμιση χρόνο μετά, λόγω σοβαρής διαταραχής του κύκλου μου, δεν είχαμε συλλάβει. Δοκιμάσαμε αρκετούς γιατρούς και διάφορες θεραπείες, μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Όλο αυτό το διάστημα η ζωή μας γυρνούσε γύρω από την προσπάθεια αυτή να γίνουμε γονείς.

Σήμερα, στέκομαι εδώ για να πω σε όσες γυναίκες αισθάνονται ακόμα μόνες τους, ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Στέκομαι εδώ, για να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στο να σβήσουν τα ταμπού γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Στέκομαι εδώ, γιατί οι γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους, χρειάζονται υποστήριξη και όχι συμβουλές. Δεν χρειάζονται μόνο οικονομική υποστήριξη. Χρειάζονται εργασιακή, κοινωνική και κρατική υποστήριξη. Θα συνεχίσω να στέκομαι εδώ λοιπόν, μέχρι να την αποκτήσουν».