"Έσπασε" την σιωπή της η Άννα Τσουκαλά: «Σκηνοθέτης μου είπε ότι αν δεν κοιμηθώ μαζί του, δεν θα πάρω κανένα ρόλο»

«Με τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως δικαιώθηκα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Η Άννα Τσουκαλά παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Love it» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Μέσα σε όλα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που υπέστη, αλλά και για τις απειλές που δέχτηκε και οι οποίες ήταν και η αιτία που έφυγε από την Ελλάδα.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Με το που βγήκα από τη σχολή δέχτηκα πάρα πολλές παρενοχλήσεις. Μεγάλος και γνωστός σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου μου είπε ότι “αν δεν κοιμηθείς μαζί μου, δεν πρόκειται να πάρεις κανένα ρόλο γιατί και η τάδε που είναι μεγάλη και τρανή ήταν μαζί μου οκτώ χρόνια, εγώ την έκανα όνομα”.

Ένας άλλος σκηνοθέτης μου είπε να πάω από το δωμάτιό του να μου δώσει το επόμενο σενάριο. Με το που πήγα, έκλεισε την πόρτα και μου όρμηξε, ούρλιαζα, έκανα εμετό. Μου είπε “δεν θα ξαναπαίξεις ποτέ μαζί μου”».

«Αυτοί όλοι μιλάνε μεταξύ τους και λέει “μην πάρεις την Τσουκαλά γιατί δεν μας κάθεται”. Με τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως δικαιώθηκα. Πέρασα τόσο δύσκολα, πάχαινα, αδυνάτιζα, θυμάμαι άπειρες νύχτες να κλαίω στο μαξιλάρι μου.

Άνοιγε η μύτη μου κι έτρεχε αίμα. Με απείλησαν και γι’ αυτό έφυγα από την Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι “σήκω και φύγε, μας χαλάς τη δουλειά, οι ώρες σου είναι μετρημένες”. Αυτό έγινε από έναν άνθρωπο που δούλευε σε ένα κανάλι και ήταν τελικά και ο λόγος που έφυγα».

Οι δηλώσεις της Άννας Τσουκαλά

«Μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι ότι τώρα υπέγραψες την θανατική σου καταδίκη»

«Από το 2004 σπούδαζα. Στις οντισιόν μου έλεγαν πέρνα από το γραφείο να πάρεις τον ρόλο. Πρέπει να κοιμηθείς μαζί μας για τον πάρεις και τους έλεγα όχι. Έκλεινα την πόρτα… Κάποια στιγμή κάποιος με έπιασε κάποιος κιόλας, έδωσα το όνομά του και πήγα στην αστυνομία. Ήρθαν οι διοικητές και μου είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν μας αφήνουν κι όπως ήρθες φεύγεις. Μεγάλη διαφθορά.

Υπάρχει μία κλίκα από πολλά πόστα που μιλούν μεταξύ τους. Όταν με κάλεσαν στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα το 2009 έπρεπε να βγω και να πω την αλήθεια με κόστος την δουλειά μου. Μετά την εκπομπή την εξαφάνισαν επειδή μίλησα για την σεξουαλική παρενόχληση. Κι από την εκπομπή της κ. Λαμπίρη έκοψαν πάρα πολλά.

Αναγκάστηκα να δουλέψω ως σερβιτόρα στην Αμερική… Αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεψαν καριέρες και σε αυτήν την κοινωνία πρέπει να γίνει κάθαρση. Να φύγει ο κόσμος που κατηγορεί τα αγόρια και τα κορίτσια που λένε τώρα την αλήθεια. Βγαίνουν στα κανάλια και δεν έχουν ίχνος ντροπής κι ακεραιότητας μέσα τους.

Έχω κάνει πάνω από δέκα καταγγελίες στο ΣΕΗ… Έφυγα. Μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι ότι τώρα υπέγραψες την θανατική σου καταδίκη. Εξορία… Όλα όσα λέγονται είναι αλήθεια. Η μόνη μου ελπίδα ήταν να φύγω από την χώρα.’ Νωρίτερα η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μέσα από την εκπομπή έκανε δημόσια έκκληση στην υπουργό Πολιτισμού.

ναταλία γερμανού άννα τσουκαλά παρενοχλήσεις