Συγκλονίζει ο Νίκος Κουρής: «Έχασα ανθρώπους και φίλους λόγω του...»

«Δεν είμαστε όλοι για όλους, αλλά...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Νίκος Κουρής: «Έχασα ανθρώπους και φίλους λόγω του...»

Ο Νίκος Κουρής παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για τη ζωή με τον διαβήτη, τους ανθρώπους που έφυγαν από διπλά του, τη σύντροφο, το παιδί του και τα κλισέ που κατέρριψε. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει και για τις εξελίξεις με το κίνημα #metoo στον χώρο του θεάτρου.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κουρή

«Δεν είμαστε όλοι για όλους, αλλά πιανόμαστε ή πιάνουμε αυτούς για τους οποίους είμαστε φτιαγμένοι. Ήμουν πολύ παιδευτικός στο παρελθόν και με τους άλλους και κυρίως με μένα, αλλά πλέον άλλαξε η σχέση μου με τη ζωή και την καθημερινότητα.

Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου». Ο Νίκος Κουρής είπε στη συνέχεια για τον διαβήτη: «Ο διαβήτης είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας γιατί το πρακτικό κομμάτι το έχω λύσει εδώ και χρονιά και το παλεύω σωστά (ινσουλίνη, διατροφή και ενέργεια).

Η ζωή του διαβητικού είναι δύσκολη και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το λένε ότι είναι διαβητικοί, όπως έκανα και εγώ για πολλά χρονιά. Δεν το έλεγα γιατί το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα, φοβόμουν.

Ο διαβήτης είναι μια έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου». Ο Νίκος Κουρής συμπλήρωσε επίσης: «Κάνω πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη και πρέπει να υπολογίσω τα πάντα και την ενέργεια μου.

Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι υπερήφανος που τα έχω καταφέρει και είμαι και πολύ δυνατός πια. Κάθε μέρα είναι μια άλλη ρύθμιση, άλλος υπολογισμός, αλλά φαγητά, άλλες δόσεις… κάθε μέρα η ζωή μου είναι εάν κουίζ.

Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου, και εκείνοι δεν άντεξαν αλλά και εγώ είχα αποκλείσει τον εαυτό μου από ενοχές».

«Και εγώ έχω υποστεί και βία και πράγματα που δεν...»

Στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα», παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Νίκος Κουρής. Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ισότητα που πρέπει να υπάρχει στον θεατρικό χώρο καθώς στις προσωπικές του επιλογές. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες για την ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Το πιο σημαντικό για όλους μας είναι να κοιτάμε όλους σαν ίσους χωρίς να είμαστε ίδιοι. Είμαστε όλοι ίσοι και κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει κανέναν, να απαξιώνει κανέναν, και να είναι πιο έξυπνος από τους άλλους».

«Και εγώ έχω υποστεί και βία και πράγματα που δεν μου άρεσαν που συνέβαιναν σε άλλους. Εμείς έχουμε υποστεί πάρα πολύ μεγάλη βία πολλών ειδών. Δεν εννοώ σεξουαλική ούτε λεκτική μόνο.

Βία που σου αλλοιώνει την προσωπικότητα, βία που σε κάνει να αισθάνεσαι ένα τίποτα και ανίκανος. Βία που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα γιατί είναι κάποιοι πιο σημαντικοί από σένα».