Πέτρος Λαγούτης για κίνημα #metoo: «Το θέατρο είχε το φως να καθαρίσει την βρωμιά»

«Σε πολλούς άλλους χώρους, δεν βρέθηκε κανείς να μιλήσει»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πέτρος Λαγούτης για κίνημα #metoo: «Το θέατρο είχε το φως να καθαρίσει την βρωμιά»

Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Εκτελεστές», ο Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το ελληνικό κίνημα #metoo το οποίο παραμένει ακόμη ως ένα φλέγον ζήτημα όχι μόνο στον χώρο του θεάτρου αλλά και για όλη την κοινωνία.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Λαγούτη

«οι άνθρωποι του θεάτρου είχαν τη δύναμη να αποκαλύψουν όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στον χώρο. Ενώ σε πολλούς άλλους χώρους, όπως και στον δικό σας τον δημοσιογραφικό, δεν βρέθηκε κανείς να μιλήσει».

«Οπότε μην την πέφτουμε στο θέατρο για την βρωμιά. Το θέατρο είχε το φως να καθαρίσει την βρωμιά. Ο μεγάλος μου γιος πέρασε φέτος στη σχολή του θεάτρου Τέχνης».

Πέτρος Λαγούτης: «Η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας»

«Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλαγές που θα καθορίσουν την εξέλιξή του -και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας- και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας, με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη, η κ. Μενδώνη, αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα, επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό, με σκοπό την όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν -και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για τον χώρο μας, καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού.

Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία.

Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη απο το υπουργείο Πολιτισμού». Την παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη απαίτησε και ο Γιώργος Χρανιώτης!

λίνα μεδνώνη παραίτηση πέτρος λαγούτης