«Κόλαφος» κατά Μιλλούση και Πετρούνια η Σοφία Δρέττα - «Συγκαλύπτουν καταστάσεις»

«Με την κ. Μιλλούση είχαμε τον ίδιο προπονητή κάποια στιγμή τον οποίο εγώ καταγγέλλω»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Κόλαφος» κατά Μιλλούση και Πετρούνια η Σοφία Δρέττα - «Συγκαλύπτουν καταστάσεις»

Καλεσμένη στην εκπομπή T-Live βρέθηκε η Σοφία Δρέττα, η οποία μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση που έκανε πριν από μερικές μέρες ο Λευτέρης Πετρούνιας, με την ίδια να τονίζει πως θεωρεί πολύ άσχημο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βγει να υποστηρίξουν τους συναθλητές τους.

Μάλιστα εξήγησε πως δεν γίνεται να μην έχουν δει καμία επίθεση σε συναθλητή τους καθώς όλα γίνονταν σε κοινή θέα.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Δρέτττα για τον Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση

«Αρχικά, θέλω να πω ότι είναι δύο μεγάλοι αθλητές που έχουν κρατήσει το άθλημα ζωντανό και είμαστε ευγνώμονες όλοι οι Έλληνες. Μας στενοχωρεί όμως, που αυτά τα δύο παιδιά δεν έχουν βγει να υποστηρίξουν τους συναθλητές τους που ήταν τόσα χρόνια μαζί στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Μας λυπεί το γεγονός, γιατί ήμασταν στα ίδια γυμναστήρια, ακόμα κι αν δεν ήμασταν στις ίδιες ομάδες, βιώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια τις ίδιες σκηνές και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι γίνονται τέτοιες δηλώσεις.

Αισθάνομαι ότι είναι ένας τρόπος αθέμιτης προβολής που θέλει να τραβήξει την προσοχή. Αυτό το αναφέρω γιατί ακόμα και με την κ. Μιλλούση είχαμε τον ίδιο προπονητή κάποια στιγμή. Τον οποίο εγώ καταγγέλλω στο υπόμνημά μου. Περάσαμε από τα χέρια του.

Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να λένε ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν και… αν υπήρξαν αυτές οι περιπτώσεις, και ότι λυπούνται. Συγκαλύπτουν καταστάσεις και δεύτερον είναι αδιανόητο να λένε ότι οι αθλητές που βγαίνουν και μιλούν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές δεν ήταν επιτυχημένοι», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Δρέττα.

Καστρίτση κατά της Μιλλούση: «Ας μας πει για ποιους λόγους άφησε τον προπονητή της και...»

Πριν από λίγες ημέρες είχε δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος σχετικά με τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό #metoo. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές ανάμεσά τους και η Δήμητρα Καστρίτση η οποία θέλησε να πάρει θέση και να τοποθετηθεί.

Έτσι, η μία εκ των 38 αθλητών της ενόργανης γυμναστικής που υπέστησαν κακοποίηση σωματική και ψυχολογική βία, φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης 4/11 στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» και μέσα σε όλα στράφηκε κατά της Βασιλικής Μιλλούση.

«Δεν ενόχλησε μόνο εμένα αλλά και τους υπόλοιπους 37 αθλητές. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσω αυτό που δήλωσε ο κ. Πετρούνιας. Το θεωρώ απαράδεκτο, όλοι καταλάβαμε τι έγινε, όπως και τον λόγο που βγήκε και ζήτησε συγγνώμη. Η συγγνώμη καταλάβαμε για ποιον λόγο έγινε…».

Και πρόσθεσε: «Όταν ένας αθλητής δηλώνει ότι στηρίζει το metoo, στηρίζει την κ. Μπεκατώρου, που μπράβο και πολύ σωστά είπε, εγώ το θεωρώ επιλεκτική στήριξη. Δεν είδα οκτώ μήνες τώρα μία στήριξη απέναντι στους συναθλητές τους και από τη σύζυγό του και από τον ίδιο.

Μπορείτε να τους καλέσετε να τοποθετηθούν. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν βγαίνουν μπροστά να μιλήσουν.

Με τη σύζυγό του ήμουν συναθλήτρια. Ήμασταν μαζί στις χαρές, στις λύπες επί χρόνια. Στην πορεία βέβαια άφησε και τον προπονητή της και ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη να κάνει με τον δικό μου προπονητή.

Ας μας πει για ποιους λόγους άφησε τον προπονητή της. Δεν μπορώ να μιλήσω κιόλας… Το ζητούμενο είναι ότι έχει και θεσμική θέση».