Πωλίνα Γκιωνάκη: "Χτύπησα το κεφάλι μου στο ξύλο και άνοιξε" - Συγκλονίζει με τον ξυλοδαρμό από πρώην της

"Με έπιασε από τον λαιμό! Υπάρχει φωτογραφία που είναι ο λαιμός μου μελανιασμένος όλος"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πωλίνα Γκιωνάκη:

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε η Πωλίνα Γκιωνάκη, το πρωί της Δευτέρας (8/11). Η ίδια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κακοποίηση που είχε υποστεί από πρώην σύντροφό της ενώ πριν λίγο καιρό μίλησε και για την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη.

Η εξομολόγηση της Γκιωνάκη για τον ξυλοδαρμό από πρώην σύντροφό της

Ήταν χειριστικός άνθρωπος. Ξεκίνησε από τη λεκτική και την ψυχολογική βία. Προσπαθεί να σε κάνει να μη νιώθεις ασφάλεια μόνος, ότι εξαρτάσαι από εκείνον. Σε υποτιμά. Έτσι ξεκινάει. Μετά, όταν υπάρχει μια διαφωνία ξεκινά να σε σπρώχνει. Μετά μπορεί να είναι ένα χαστούκι. Εγώ στο πρώτο χαστούκι έφυγα.

Ξαναγύρισα γιατί με διεκδικούσε τόσο πολύ: «σ’ αγαπάω, δεν θα ξαναγίνει ποτέ». Θέλω να πω στις γυναίκες ότι δεν υπάρχει το «ποτέ». Είχε γονατίσει μπροστά μου στο Κολωνάκι, μπροστά σε κόσμο.

Ήθελε να παίξω σε ένα έργο που είχε γράψει. Δεν πίστευα εγώ ότι το έργο αυτό θα πάει καλά και αρνήθηκα. Καθόμασταν εγώ σε μία πολυθρόνα κι εκείνος σε μια πολυθρόνα απέναντί μου. Ήρθε και με έπιασε από τον ώμο τόσο δυνατά να με ταρακουνήσει και χτύπησα το κεφάλι μου στο ξύλο της πολυθρόνας και το κεφάλι μου άνοιξε. Μετά με έπιασε από τον λαιμό. Υπάρχει φωτογραφία που είναι ο λαιμός μου μελανιασμένος όλος. Άρχισα όπως καθόμουν στην καρέκλα να γλιστράω, του ξέφυγα και έπεσα κάτω.

Σηκώθηκα, φώναξα, άνοιξα την πόρτα και έφυγα και του είπα «επιστρέφω», όχι «φεύγω, χωρίζω». Εκεί θα ήταν το τέλος μου. Του είπα πηγαίνω στην κοινή μας φίλη που έμενε δίπλα και γυρίζω. Και δεν γύρισα ποτέ. Πήγα στο νοσοκομείο, στον ιατροδικαστή. Με φιλοξένησε η φίλη μου ένα δεκαπενθήμερο. Γιατί για να πάω σπίτι μου να συναντήσω τη μητέρα μου και το παιδί μου, θα έπρεπε να είμαι πάρα πολύ καλά για να τους πω τι μου έχει συμβεί. Όταν τους το είπα ήμουν πια καλά.

Τον έχω συναντήσει στον δρόμο τυχαία και με ενοχλεί με τηλέφωνα μέχρι και σήμερα. Πρέπει να σου πω ότι σε αυτόν τον άνθρωπο έχει κάνει γυναίκα μήνυση για κακοποίηση. Το είχε κάνει και στη νύφη του, τη γυναίκα του γιου του».

Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ο γιος της από γνωστό σκηνοθέτη

«Ο γιος μου (σ.σ.Λευτέρης Παπανικολάου) τότε με πήρε τηλέφωνο με το που βγήκε από το ραντεβού και μου είπε “μάνα την έχασα τη δουλειά γιατί ο κύριος μου έκανε πρόταση…”. Του είπα ότι δεν πειράζει και ότι τέτοια περιστατικά θα αντιμετωπίσει στη δουλειά, αλλά δεν είναι όλοι έτσι.

Όταν είναι σύντροφος, όταν υπάρχει αγάπη ή έρωτας είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα δικαιολογείς κάποιες καταστάσεις. Εμένα έγινε βίαιος απέναντί μου, γιατί μου έλεγε θα παίξεις αυτό το κείμενο στο θέατρο κι εγώ έλεγα δεν το θέλω».