Στα δικαστήρια ο Σταμάτης Σπανουδάκης - Η 48χρονη που λέει ότι είναι παιδί του

Η υπόθεση βρέθηκε πρώτη φορά στα δικαστήρια το 1976

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Στα δικαστήρια ο Σταμάτης Σπανουδάκης - Η 48χρονη που λέει ότι είναι παιδί του

Ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα η αίτηση αναψηλάφησης που έχει καταθέσει η Μαριλένα Σπανουδάκη και ζητά να αναγνωριστεί ως γνήσιο παιδί του Σταμάτη Σπανουδάκη, που είχε ξεσπάσει πριν από λίγες ημέρες για τους ομοφυλόφιλους.

Στην αίτησή της, η 48χρονη αναφέρει πως είναι κόρη, ενώ αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση, που είχε εκδοθεί το 1976, σύμφωνα με την οποία είχε κριθεί πως πρόκειται για "μη γνήσιο τέκνο" του μουσικοσυνθέτη.

Επιπρόσθετα, η ίδια αμφισβητεί την τότε πραγματογνωμοσύνη της βιολόγου και ισχυρίζεται πως τα τεχνολογικά μέσα της εποχής δεν επέτρεπαν να δοθούν σίγουρες απαντήσεις, κάτι που μπορεί να λυθεί με ένα test DNA.

Πότε αναμένεται να βγει η απόφαση για το αν είναι κόρη του Σταμάτη Σπανουδάκη

Σταμάτης Σπανουδάκης Ενώπιος Ενωπίω βιογραφικό

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

«Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να πάω κοντά στον Χριστό»

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σύζυγο του και στην πίστη του στο Θεό.

Επίσης, μίλησε και για την περίοδο που ήταν εξαρτημένος από τις ουσίες και έφτασε μέχρι την αυτοκτονία με τη σύζυγό του.

«Ήταν η μαυρίλα που έφερναν τα ναρκωτικά. Μέχρι που κάποιος μας μίλησε για τον Χριστό. Εγώ ήμουν προς τον Βουδισμό. Εγώ γέλασα. Όταν έφτασα στη μαυρίλα μίλησα στον Χριστό και είπα “αν υπάρχει εμφανίσου τώρα και θα σε ακολουθήσω”». Όπως εξήγησε πρώτα η σύζυγός του ήταν εκείνη που στράφηκε στον Χριστιανισμό.

Για τον συνθέτη μίλησε και ο Λευτέρης Πανταζής που δήλωσε θαυμαστής του. «Είχα την ευλογία να ζήσω μια συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με την κόρη μου που μου αφιέρωσε ένα τραγούδι. Έπαθα σοκ που δεν περίμενα να φερθεί έτσι. Ο κόσμος χειροκρότησε τον Λευτέρη που πήγε να δει τον φίλο του. Νομίζω είναι αδικημένος. Δεν του έχουν δώσει την αξία και τη θέση που του πρέπει. Η Ελλάδα δεν αγαπάει τα παιδιά της».

Με συγκινητικά λόγια στη συνέχεια μίλησε και για τη σύζυγό του. «Δεν υπάρχω χωρίς την Ντόρη. Η προσευχή μου είναι να πάρει εμένα πρώτα ο Θεός, για να έχω κάποιον να με φροντίσει. Τσαντίζεται λίγο η Ντόρη. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που με πίστεψε. Η χαρά της είναι να δουλεύω. Μόλις καταλάβει ότι δουλεύω κλείνει τα πάντα».

Μάλιστα, ο συνθέτης περιέγραψε το θαύμα που έγινε στην Κέρκυρα όταν πήγε σε καροτσάκι και την ημέρα της συναυλίας ήταν όρθιος, κάτι που απέδωσε στη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνα.

«Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να είμαι κοντά στον Χριστό. Σου χαρίζω τις καριέρες, τις μουσικές, πάρτα, να τα πει άλλος. Να μου μείνει αυτό, να ξέρω ότι θα πάω κοντά του. Δεν βιάζομαι όμως!». Ενώ, αναφέρθηκε και στους ομοφυλόφιλους.