Λάκης Γαβαλάς: "Ταλαιπωρήθηκα τους πρώτους 3 μήνες" - Οι δυσκολίες που βίωσε στην φυλακή

"Μετά το τρίμηνο όμως, είπα τώρα θα κάνω το σόου της ζωής μου"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λάκης Γαβαλάς:

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (8/11) ο Λάκης Γαβαλάς. Ο γνωστός σχεδιαστής αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε, όσο ήταν στην φυλακή.

Οι αποκαλύψεις του Γαβαλά για το διάστημα που βρισκόταν στην φυλακή

«Πήγα στην εκκλησία και πήγα και να εξομολογηθώ. Στη φυλακή τους πρώτους τρεις μήνες ταλαιπωρήθηκα, σκεφτόμουν πάρα πολύ. Μετά το τρίμηνο όμως, είπα τώρα θα κάνω το σόου της ζωής μου. Στη φυλακή τους σεβάστηκα και με σεβάστηκαν και αυτοί. Γιατί άλλο να σε λένε λωποδύτη ή οτιδήποτε και άλλο να το αισθάνεται ο άλλος που είναι ότι εσύ δεν είσαι. Όλοι ήταν ευγενέστατοι μαζί μου και αυτό ενίσχυσε την πειθαρχία μου.

Το κτήριό μου στη Κάντζα λεηλατείται καθημερινά και αυτό όμως το κάνω delete. Αύριο, μεθαύριο θα το δώσουν σε κάποιο ξένο, όπως έκαναν και με τη Μύκονο, που δεν με ενδιαφέρει γιατί στη Μύκονο έχω τριακόσιες βίλες και πλέον με ταΐζουν αντί να τους ταΐζω όπως έκανα πάντα. Δεν με αφορά αυτό όμως, το θέμα είναι ότι δεν το δίνουν και στον Έλληνα. Στον άνθρωπο που τους απέδειξε τόσα πολλά πράγματα. Και αυτό με πονάει ως πραγματικό Έλληνα. Ας πάρουν την ψυχή μου και την εργατικότητά μου, όχι το περίβλημα».

Άσχημες στιγμές για τον Λάκη Γαβαλά

Πολύ άσχημες στιγμές έζησε ο Λάκης Γαβαλάς, όταν έμαθε πως άγνωστοι λεηλάτησαν το κτήριο της παλιάς επιχείρησης του στην περιοχή της Κάντζας. Ο σχεδιαστής σε έξαλλη κατάσταση μίλησε στο Πρωινό και ξέσπασε για το κακό που τον βρήκε για ακόμη μια φορά.

«Το κτήριο φυλάσσεται κάποιες ώρες της ημέρας. Δε μπορεί να φυλάσσεται όλη την ώρα γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα. Έχουμε μιλήσει άπειρες φορές στο κράτος, τα τελευταία 11 χρόνια, να το πάρει και να το κάνει κάτι. Δηλαδή τι θέλουν να φτάσει στο μηδέν, όπως έκαναν με τη Μύκονο και κάποιοι άνθρωποι παράνομοι να ισχυροποιούνται;» είπε αρχικά, μετά την αποκάλυψη για τα όσα έζησε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

«Γιατί δε σηκώνουν drone να δουν ποιοι είναι και να εντοπίσουν αυτούς τους ανθρώπους και να κάνουν κάτι για τις περιουσίες μας; Έχουμε ξοδέψει εκατομμύρια. Πληρώνω από το υστέρημά μου για τη φύλαξη του κτηρίου, ποιος θα πληρώνει, το κράτος; Εγώ εδώ μέσα στέγαζα 300 άτομα, τα πέταξαν έξω για την κρίση που είχαμε… Τώρα και 11 χρόνια, γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα; Να το πάρουν πότε; Σαφώς και θέλουν να ζήσουν τις οικογένειές τους και γι’ αυτό κλέβουν

Εγώ έφτιαξα χώρο για να φιλοξενώ ανθρώπους και εργαζόμενους, όχι για να βλέπω αυτή τη λεηλασία. Δεν μου αξίζει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.