Φάνης Μουρατίδης: «Καλό αποτέλεσμα δεν φέρνεις μόνο βασανίζοντας τους συνεργάτες σου»

Η υπέροχη συνέντευξή του στην Ελένη Μενεγάκη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φάνης Μουρατίδης: «Καλό αποτέλεσμα δεν φέρνεις μόνο βασανίζοντας τους συνεργάτες σου»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (8/11) ο Φάνης Μουρατίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη δουλειά του ηθοποιού και όλα όσα βιώνει προκειμένου να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα στον κόσμο.

Ο Φάνης Μουρατίδης, από το πρώτο λεπτό στάθηκε στο πλευρό της αγαπημένης του, Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους όταν έκανε την καταγγελία της και έτσι στις νέες του δηλώσεις εξήγησε πως για να λειτουργήσει μία ομάδα καλά στο θέατρο δεν χρειάζεται να υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι δηλώσεις του Φάνη Μουρατίδη στην Ελένη Μενεγάκη

«Κάθε επαγγελματίας που σέβεται τη δουλειά του θα δώσει το 100% του εαυτού του σε αυτό που κάνει. Εμείς δεν έχουμε άγχος μία φορά, έχουμε κάθε βράδυ. Το άγχος είναι δημιουργικό. Να συμβεί όπως συνέβη και να συμβεί όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα. Εμείς δίνουμε μια υπόσχεση στον κόσμο, του λέμε έλα στις 9 και κάτι θα γίνει μεταξύ μας.

Όταν είναι η παρέα τέτοια, που βλέπεις ότι όλοι οι συνεργάτες είναι στοχοπροσηλωμένοι σε αυτό, με πλάκα, με κέφι, αυτό δεν μας κάνει λιγότερο επαγγελματίες. Το ότι καταφέρνουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα περνώντας όλοι καλά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Καλό αποτέλεσμα δεν φέρνεις μόνο βασανίζοντας τους συνεργάτες σου.

Καλό αποτέλεσμα μπορείς να φέρεις όταν οι συνεργάτες σου γουστάρουν και αισθάνονται τη δουλειά δική τους. Όταν έχεις μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι όλοι δουλεύουν γι’ αυτό το πράγμα, από την παραγωγή μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο Φάνης Μουρατίδης.

Λίγα λόγια για τον Φάνη Μουρατίδη

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση το 2000 με ένα μικρό ρόλο στη σειρά Γεώργιος Βιζυηνός: Η σιωπή των αγγέλων. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2004 όταν πρωταγωνίστησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου στην δραματική σειρά Έτσι Ξαφνικά σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Μετά το τέλος της σειράς δέχτηκε διάφορες προτάσεις για τηλεοπτικά σήριαλ.

Η επόμενη εμφάνιση του στην τηλεόραση έγινε το 2005 συμμετέχοντας σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς Safe Sex TV Stories. Ακολούθησε μία ιστορία της σειράς Το Κόκκινο Δωμάτιο όπου πρωταγωνίστησε μαζί με την Πέμη Ζούνη. Τη σεζόν 2005-2006 έπαιξε στην κοινωνική σειρά Επαφή ενώ την επόμενη σεζόν ακολούθησαν οι σειρές Φύγε εσύ, έλα εσύ με κωμικό ρόλο και η δραματική σειρά, που αποτελεί τη βιογραφία της Έλλης Λαμπέτη: Η τελευταία παράσταση.

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στην κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις, κατά τα γυρίσματα της οποίας έγιναν ζευγάρι και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Ακολούθησε μία guest εμφάνιση στην μαύρη κωμωδία Ποιος μας πιάνει το 2008 ενώ το 2009 εμφανίστηκε στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές και σε δύο ιστορίες της σειράς Εργαζόμενη Γυναίκα. Από το 2009 μέχρι το 2010 πρωταγωνίστησε με την Παναγιώτα Βλαντή στην κωμική οικογενειακή σειρά Μ+Μ.

Την περίοδο 2011-2012 έκανε κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην κωμική σειρά Κλινική Περίπτωση ενώ την περίοδο 2014-2015 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της σειράς Μοντέρνα Οικογένεια. Το 2018 πρωταγωνίστησε μαζί με την Φιόνα Γεωργιάδη στην ερωτική τηλεταινία Η γεύση της αγάπης.

Από το 2018 μέχρι το 2020 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Πέτα τη Φριτέζα μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.