Συγκλονίζει η Σοφία Δρέττα: «Περάσαμε νευρική ανορεξία, μας έβαζαν να τρώμε οδοντόκρεμα»

«Μας έβαζαν να κατουράμε τις πληγές των χεριών μας για να ανέβουμε στο όργανο να ξανακάνουμε την άσκηση»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Σοφία Δρέττα: «Περάσαμε νευρική ανορεξία, μας έβαζαν να τρώμε οδοντόκρεμα»

Καλεσμένη ξανά στην εκπομπή T-Live βρέθηκε η Σοφία Δρέττα, η οποία μετά τις δηλώσεις που έκανε για τη Βασιλική Μιλλούση και τον Λευτέρη Πετρούνια, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής από τους προπονητές τους.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Δρέττα

«38 άνθρωποι καταγγέλλονται, κανένας προπονητής δεν έχει βγει να πει ότι έστω λένε ψέματα αυτοί οι άνθρωποι. Δεν είναι περίεργο; Στην ενόργανη κάθε χρόνο τουλάχιστον ανεβαίνουν στο κλιμάκιο τουλάχιστον 5-10 παιδιά. Αυτή τη στιγμή στην ενόργανη έχουμε τον Πετρούνια, τον Μάρα, τον Τσολακίδη και τον Μελισσανίδη.

Δεν είναι περίεργο που τόσα χρόνια δεν έχουμε Ελληνίδα αθλήτρια κάποια διεθνή ή ολυμπιακή θέση μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και βγαίνουν μόνο κάποιοι άνδρες ανά πέντε ή δέκα χρόνια;

Μήπως επειδή τελικά ο ξυλοδαρμός είναι τόσο έντονος; Μήπως επειδή μας έβαζαν να κατουράμε τις πληγές των χεριών μας για να ανέβουμε στο όργανο να ξανακάνουμε την άσκηση; Μήπως όλοι βγήκαν τελικά με κάποιο πρόβλημα; Εμείς οι περισσότερες κοπέλες περάσαμε νευρική ανορεξία γιατί μας έβαζαν να μην τρώμε και τρώγαμε οδοντόκρεμα ή μας έβαζαν να μην πίνουμε νερό και μας έδιναν να πίνουμε διουρητικά χάπια;», είπε χαρακτηριστικά.

Καστρίτση κατά της Μιλλούση: «Ας μας πει για ποιους λόγους άφησε τον προπονητή της και...»

Πριν από λίγες ημέρες είχε δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος σχετικά με τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό #metoo. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές ανάμεσά τους και η Δήμητρα Καστρίτση η οποία θέλησε να πάρει θέση και να τοποθετηθεί.

Έτσι, η μία εκ των 38 αθλητών της ενόργανης γυμναστικής που υπέστησαν κακοποίηση σωματική και ψυχολογική βία, φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης 4/11 στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» και μέσα σε όλα στράφηκε κατά της Βασιλικής Μιλλούση.

«Δεν ενόχλησε μόνο εμένα αλλά και τους υπόλοιπους 37 αθλητές. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσω αυτό που δήλωσε ο κ. Πετρούνιας. Το θεωρώ απαράδεκτο, όλοι καταλάβαμε τι έγινε, όπως και τον λόγο που βγήκε και ζήτησε συγγνώμη. Η συγγνώμη καταλάβαμε για ποιον λόγο έγινε…».

Και πρόσθεσε: «Όταν ένας αθλητής δηλώνει ότι στηρίζει το metoo, στηρίζει την κ. Μπεκατώρου, που μπράβο και πολύ σωστά είπε, εγώ το θεωρώ επιλεκτική στήριξη. Δεν είδα οκτώ μήνες τώρα μία στήριξη απέναντι στους συναθλητές τους και από τη σύζυγό του και από τον ίδιο.

Μπορείτε να τους καλέσετε να τοποθετηθούν. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν βγαίνουν μπροστά να μιλήσουν.

Με τη σύζυγό του ήμουν συναθλήτρια. Ήμασταν μαζί στις χαρές, στις λύπες επί χρόνια. Στην πορεία βέβαια άφησε και τον προπονητή της και ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη να κάνει με τον δικό μου προπονητή.

Ας μας πει για ποιους λόγους άφησε τον προπονητή της. Δεν μπορώ να μιλήσω κιόλας… Το ζητούμενο είναι ότι έχει και θεσμική θέση».