Παναγιώτα Βλαντή: "Ήμουν 22 ετών όταν μου συνέβη" - Άφωνοι στο Πρωινό με την καταγγελία της

"Αυτές οι κοπέλες έχουν περάσει πολύ δύσκολα μέχρι να ορθοποδήσουν"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παναγιώτα Βλαντή:

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (9/11) η Παναγιώτα Βλαντή. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στον μυστικό της γάμο με τον Γιάννη Βλάχο αλλά και στην σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Οι δηλώσεις της Παναγιώτας Βλαντή

«Ο στόχος ήταν να μην πάρει χαμπάρι κανείς ότι παντρεύομαι. Μετά δε με ένοιαζε, εγώ η ίδια έδωσα υλικό απλά δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή. Αποφασίσαμε με τον Γιάννη να έχουμε πολύ λίγο κόσμο. Είχαμε 50 καλεσμένους. Δεν το είπαμε γενικώς. Το κρατήσαμε κρυφό. Ο Γιάννης είναι κατασκευαστής. Γνωριστήκαμε μέσω της Άντζυς Νομικού, της κουμπάρας μου… Γνωριστήκαμε λίγο πριν τον κορωνοϊο…

Η πρόταση γάμου έγινε στην Κάρπαθο. Πολύ απλά, σε ένα φαγητό χωρίς να το περιμένω μου έδωσε απλά ένα μονόπετρο στο χέρι… Δεν θα παντρευόμουν αν δε γνώριζα τον Γιάννη. Δε φοβόμουν αλλά ήξερα μέσα μου ότι δεν… Με τον Γιάννη όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς.

Καλώς έγινε και καλό είναι να μην το ξεχνάμε και καλό είναι να το θυμίζουμε. Υπάρχουν κάποια περιστατικά που είναι παραγεγραμμένα, αυτο όμως δε σημαίνει ότι δε γίνανε και γι’ αυτά τα περιστατικά εγώ ποντάρω πάρα πολύ στον κόσμο. Να μην ξεχάσει ο κόσμος. Ο κόσμος μας φτιάχνει και μας αγαπά ή δε μας αγαπά… Υπάρχουν και άλλα περιστατικά που θα πάνε στη δικαιοσύνη και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Δε πρέπει αυτό να το ξεχνάμε γενικώς και να μην δούμε μετά από κάποια χρόνια αυτόν που κατηγορείται να είναι ξανά στα πράγματα. Εμένα αυτό με αγχώνει. Ο χώρος μας ξεχνάει και κάποια περιστατικά συνέβησαν εξαιτίας της ανοχής του χώρου. Φυσικά δε τα ξέραμε όλα σε τέτοιο βαθμό. Για βιασμούς εγώ δεν ήξερα. Ήξερα για περίεργες συμπεριφορές και ήταν γνωστό για κάποια άτομα αλλά δε ξέραμε για βιασμό.

Εγώ για κάποια άτομα πραγματικά σοκαρίστηκα. Κακή συμπεριφορά ήξερα και λεκτική συμπεριφορά ήξερα… Ξέραμε ότι γινόταν κατάχρηση εξουσίας αλλά για βιασμό δεν είχα ακούσε. Δεν είχε ακούσει. Και εγώ είχα βγει και είχα πει για μένα…

Σε ηλικία πάρα πολύ νεαρή, σε ακρόαση. Ήμουν 22 ετών όταν μου συνέβη. Ήταν σεξουαλική παρενόχληση υπό τη μορφή της ακρόασης. Σοκαρίστηκα στην αρχή… Ευτυχώς από όλες αυτές τις κυρίες τη γλίτωσα πιο ελαφρά. Το είχα πει σε συναδέλφους μου και γενικά το έλεγα σε κορίτσια. Όταν μάθαινα ότι γίνεται μια ακρόαση έλεγα προσέξτε αυτό. Το λέγαμε… Στον χώρο κυκλοφορούσε… Η δράση του απ’ ότι κατάλαβα σταμάτησε από ένα σημείο και μετά. Δεν έκανε ακροάσεις μετά. Τώρα είμαστε ψύχραιμες.

Είναι ραγισμένες ψυχές. Αυτές οι κοπέλες έχουν περάσει πολύ δύσκολα μέχρι να ορθοποδήσουν αν έχουν ορθοποδήσει ποτέ. Γι΄ αυτό θυμώνω με όσους λένε «γιατί τώρα», το θεωρώ ανήθικο ειδικά όταν γίνεται από άλλες γυναίκες».

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη και ηρεμία στις ψυχές των θυμάτων»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα έκανε το πρωί της Δευτέρας (11/10) η Παναγιώτα Βλαντή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει για τον Πέτρο Φιλιππίδη τονίζοντας πως είναι ανάγκη να ηρεμήσουν τα θύματά του.

Η Παναγιώτα Βλαντή πριν λίγο καιρό είχε κάνει με τη σειρά της μία καταγγελία, στην οποία είχε αποκαλύψει πως δέχθηκε παρενόχληση από τον ίδιο άνθρωπο που παρενόχλησε την Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη.

«Δεν είμαι δικαστικός αλλά για να το ζητάει αυτό η γυναίκα εισαγγελέας υπάρχουν αποδείξεις και πρέπει να σεβαστούμε τα θύματα. Να μην ασχολούμαστε με αυτό αλλά με τα θύματα και τα όσα έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τον συγκεκριμένο ηθοποιό. Αυτό προέχει και για να το ζητάει η εισαγγελέας πάει να πει ότι έχει στοιχεία.

Ας μη ξεχνάμε λοιπόν τα στοιχεία και επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη και ηρεμία στις ψυχές των θυμάτων. Είμαι κατηγορηματική σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.