Βασίλης Μοϊντίνης: Σοκάρει η φωτογραφία του παγκόσμιου πρωταθλητή

Έχασε 42 κιλά και έμεινε διασωληνωμένος για δυο μήνες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Βασίλης Μοϊντίνης: Σοκάρει η φωτογραφία του παγκόσμιου πρωταθλητή

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής bodybuilding, Βασίλης Μοϊντίνης, κόλλησε κορωνοϊό και αναγκάστηκε να διασωληνωθεί για περίπου δυο μήνες. Μάλιστα, ο ίδιος ζύγιζε 102 κιλά και βρέθηκε να είναι τώρα μόλις 60 κιλά. Από την άλλη και ο Προκόπης Παυλόπουλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Μοϊντίνη

Μέσα από την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» όπου προβάλλεται από την συχνότητα του ΑΝΤ1, μίλησε για την περιπέτεια με την υγεία του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως:

«Μετά από 3 ημέρες αγωγής στο σπίτι, το οξυγόνο μου πήγε στο 70. Πήγα στο Νοσοκομείο Σωτηρία και με έβαλαν κατευθείαν στην Εντατική. Φοβήθηκα, δεν ήθελα να το κάνω».

«Έχω ακόμη πρόβλημα στην κίνηση μου και στην αναπνοή μου, έχω ακόμη υπολείμματα στους πνεύμονες μου. Σε ένα χρόνο μου είπε η πνευμονολόγος μου θα έρθω στα ίσια μου».

Από την άλλη αποκάλυψε πως: ««Δεν πρόλαβα να εμβολιαστώ, καθώς είχα κάνει ένα χειρουργείο με ιώδιο. Νόσησα στις 27 Μάϊου και είχα ραντεβού για το εμβόλιο στις 2 Ιουνίου. Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο».

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους

Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου και υπ’ ατμόν βρίσκονται τις τελευταίες ώρες επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς και ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για την εφαρμογή των υγειονομικών περιορισμών.

Με τη Θράκη, τη Θεσσαλία, όπως και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να έχουν βυθιστεί στο «βαθύ κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), αλλά και την υπόλοιπη χώρα να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σταθερά «στο κόκκινο», η ανάσχεση του κορωνοϊού απαιτεί ενισχυμένα αντανακλαστικά, καθώς νέο, «μαύρο» ρεκόρ σημειώθηκε χθες στην Ελλάδα, με 6.808 επιβεβαιωμένα κρούσματα (δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη των κρουσμάτων).

Για το Μέγαρο Μαξίμου, τα αυριανά μέτρα αποτιμώνται ως «ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα», όπως υποστήριξε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ αποσκοπούν στον αυστηρότερο έλεγχο της εισόδου των ανεμβολίαστων σε μαζικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, από αύριο και μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες ισχύουν τα εξής:

Εργασία στο δημόσιο/ιδιωτικό τομέα

Προσέλευση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε όποια θέση (και για εργαζόμενους σε χώρους λατρείας) με 2 υποχρεωτικά (αρνητικά) τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR).

Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

  • δημόσιες υπηρεσίες,
  • τράπεζες,
  • μικτούς χώρους διασκέδασης
  • ανοιχτούς χώρους διασκέδασης
  • εμπορικά κέντρα
  • κομμωτήρια, αλλά και
  • στις εκκλησίες και τα μοναστήρια.